• 16 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8000
  •  GBP / BGN 2.2782
  •  CHF / BGN 1.9913
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 15°C

Борисов към Нинова: Може да се карате на мъжа си, на любовника си, но на мен няма да ми говорите така

Борисов към Нинова: Може да се карате на мъжа си, на любовника си, но на мен няма да ми говорите така

София /КРОСС/ Министър-председателят превръща парламента в пазар. Искам да се говори по същество. Това каза от парламентарната трибуна Корнелия Нинова. Тя попита – има ли някой, който да обясни на премиера, че трябва да отговаря на депутатските питания, когато е в Народното събрание. „Като ви се задават въпроси, трябва да се отговаря на тях, а не да се правят свободни съчинения”, поясни Нинова.

От своя страна премиерът Борисов каза: „Аз се държа толкова възпитано, етично, изтърпявам тези питания”. „Може да се карате на мъжа си, на любовника си, но на мен няма да ми говорите така”, посочи още Бойко Борисов.

Кавгата започна след като червената депутатка зададе на премиера въпрос дали правителството предвижда актуализация на антикризисния си план и ако предвижда, какво включва тя, предаде репортер на Информационна агенция КРОСС.
"Учудвам се как с такава упоритост ми задавате въпроси за нещо, което твърдите че няма. За какъв антикризисен план ме питате", каза в отговор Борисов.
"За какви антикризисни мерки говорите? Когато подписвахте договори, за които знаехте, че няма как да се изпълнят. Когато вдигате пенсии без да сте предвидили пари в бюджета? Защо не си платихте мотрисите "Сименс". 1 млрд. за Цанков камък, половин милиард за "Белене". Ето ги парите за увеличаване на доходите", посочи Бойко Борисов.
 
Той се обърна към бившия министър на икономиката от тройната коалиция Петър Димитров: "Защо не излезете честно пред своите избиратели да им кажете, че нарочно не сте направили централата, за да я отложите докато дойде ГЕРБ? А сте тупкали топката, тъпкали, тупкали, за да дойдем ние да се оправяме с нея. Оставили сте ни един гьол".
Защо г-н Димитров толкова искате да заседава парламента, след като тук двете групи (на БСП и ГЕРБ) нямате 15 човека, попита още Борисов.


Корнелия Нинова излезе на трибуната и заяви, че премиерът е дошъл неподготвен в парламента. Тя обвини министър-председателя, че превръща парламента в пазар. "Въпросът ми е прост - държавата ще дава ли държавни стимули или ще реже разходите в следващите години?", попита депутатката.

Именно тези думи разгневиха Борисов.
"Г-жо Нинова, по начина по който ми говорите, с цялото ми уважение към вас, макар че аз не съм никакъв - някакъв си премиер само, а вие сте един чудесен депутат... няма да ми говорите така, разбрахте ли! Ако искате, така говорете на мъжа си, на любовника си, но на мен не ми говорете така. Аз се държа почтително", заяви Борисов.


"Не ви се карам, г-н премиер, но в правилника и конституцията пише, че премиерът трябва да отговаря на въпросите. Мисля, че въпросите бяха ясни - антикризисните мерки. Традицията да превръщате сериозни дебати в цирк - това намалява имиджа на парламента. В бюджета за следващата година сте заложили по-малко пари за здраве, образование, наука и здравеопазване. Ето затова искате тази отпуска на Народното събрание".

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

разведчик

Тиквата пак се показа като долен педераст и клеветник. Нинова е омъжена жена с дете, голям син, който също чува какво говорят. Само пълен простак може да прави такива намеци , че имала любовник. Сякаш всички са като него, без семейство и разпасани антисоциални фашистки педерасти. По същество има "антикризисен план", точно така е записан,черно на бяло, приет от правителството. Точно за този план го питат. Че то за това ако не го питат,за какво друго?

09.10.2011 21:47:33

Анонимен

Бете Бойко пък се прави на човек, който не дължия никакви обяснения на никой...Ако там не може да отговавя или не иска, как ще може да отоговяря на народа...?

07.10.2011 12:17:56

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.