• 20 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8036
  •  GBP / BGN 2.2826
  •  CHF / BGN 1.9846
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 20°C

Калфин: Време е да започнем да изграждаме доверие

Калфин: Време е да започнем да изграждаме доверие

София /КРОСС/ България трябва да убеди европейските си партньори, че страната ни може да има своя принос за Шенгенското пространство.

Това заяви кандидатът на БСП за президент Ивайло Калфин пред журналисти след срещата си с посланици от ЕС.

„Време е да започнем да изграждаме доверие в европартньорите ни и да привличаме тяхното участие, така че да се види, че България е готова за Шенгенското пространство", изтъкна Калфин.

По думите му това става с много работа, а не с политически декларации и медийни изявления. Кандидатът на БСП за президент напомни успеха на България при предишното правителство, в което той беше външен министър. Тогава договорът за членство на страната ни в Европейския съюз беше ратифициран от всички членки на Съюза.

Според Калфин България първо трябва да укрепи икономиката си и след това да се кандидатира за еврозоната. По думите му липсата на конкурентоспособност е основен проблем за страната ни, а намаляването на чуждите инвестиции не е въпрос на кризата, а на лошата атмосфера, създавана управляващите. Калфин е убеден обаче, че страната ни не може да се дистанцира от дебатите за бъдещето на еврозоната, най-малкото защото икономиката й е свързана с европейския пазар.

По отношение на „Катуница" пред медиите Калфин напомни позицията си, че случаят говори за липса на доверие на хората в институциите. За интеграцията на ромите Калфин изтъкна значението на образованието и възможностите за намиране на работа. Това по думите му става чрез социални програми и инициативи от частния бизнес.

„Ромската интеграция е въпрос на държавна политика", убеден е кандидатът на БСП за президент.

 

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.