• 16 Юни 2024 |
  •  USD / BGN 1.8303
  •  GBP / BGN 2.3227
  •  CHF / BGN 2.0514
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 20°C

80 дела вече очакват Специализирания съд

80 дела вече очакват Специализирания съд

София /КРОСС/ 80 дела вече очакват Специализирания съд още в първия месец от работата му. Това съобщи в предаването "Неделя 150" председателят на съда Георги Ушев. Вече е обявен конкурс за нови съдии.

"В момента е обявен конкурс за съдии ще отнеме време, тъй като има провеждане на изпит, класиране, после евентуално може и да бъде обжалван този конкурс. В момента щата е от девет съдии плюс един председател, т.е. десет човека. С оглед получената от мен информация за очакваното постъпление на дела след първи януари, а именно още първия месец, че ще дойдат около 80 дела, съдиите, според мен, са малко и ще помисля за увеличаване на щата им", каза Георги Ушев. 

Георги Ушев определи като ключови за работата на специализирания съд компетентността, справедливостта, принципното правосъдие и прозрачността. Това, което ще го различава от другите съдилища, е неговият фокус върху организираната престъпност.

"Моето намерение е този съд да работи като съд, тъй като той е такъв. Той е специализиран съд, като такъв беше създаден. Единственото, което го отличава от другите съдилища, това е предмета на делата, които ще разглежда - престъпления, извършени от организирани престъпни групи в изпълнение на тяхно поръчение. Множество са престъпленията, както против личността, така и против собствеността против правата на гражданите, против финансовата и данъчна система, общоопасни престъпления, въобще от най-различни глави на Наказателния кодекс", заяви Ушев. 

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.