• 18 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8036
  •  GBP / BGN 2.2826
  •  CHF / BGN 1.9846
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 10°C

Предстоящи събития в страната за днес, 10 октомври

Предстоящи събития в страната за днес, 10 октомври

* * *

София/КРОСС/Премиерът Бойко Борисов ще присъства на официална церемония по време, на която ще бъдат дарени четири линейки на „Бърза помощ"-София. Събитието ще се състои на 10 октомври, понеделник, пред сградата на Министерски съвет.

 

* * *

София/КРОСС/Министър-председателят Бойко Борисов и министърът на културата Вежди Рашидов ще получат званието „Почетен член на СБХ" за огромния им принос за разрешаването на казуса със сградата на ул. „Шипка" 6.

Церемонията по връчването на отличията ще се проведе в понеделник, 10 октомври, в сградата на СБХ на ул. „Шипка" 6.

 

* * *

София/КРОСС/Състав на Софийски градски съд ще заседава по делото срещу Златомир Иванов-Златко Баретата, който е обвинен в организирането и ръководенето на престъпна група за разпространение на наркотици.

Началото на заседанието по делото е в 9.30 часа.

 

* * *

София/КРОСС/Националното ръководство на ДСБ ще даде пресконференция. Тя ще се състои на 10 октомври, понеделник, от 11.30 часа в централата на партията на бул. Витоша 18.

 

* * *

София/КРОСС/Министърът на икономиката, енергетиката и туризма Трайчо Трайков ще връчи наградата на победителя в конкурса за проект на първи български студентски електромобил. Церемонията по награждаването е на 10 октомври, понеделник, от 11.00 часа в столичния хотел „Шератон", зала „Роял".

 

* * *

София/КРОСС/Министерството на икономиката, енергетиката и туризма, съвместно с Регионален бизнес център Плевен, ще открият фотоизложба на участниците в онлайн конкурса "България - атрактивна туристическа дестинация". По време на откриването на 10 октомври, понеделник, от 17.00 часа на Летище София, Терминал 2, ще бъдат отличени най-добрите фотографии в конкурса.

 

* * *

София/КРОСС/Министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Ивайло Московски и посланикът на Кралство Норвегия Тове Скарстейн ще валидират пощенска марка, посветена на изследователя, учен и държавник Фритьоф Нансен. Церемонията е на 10 октомври, понеделник, от 11.30 ч в Музея на съобщенията, ул. „Гурко" № 6.

 

* * *

София/КРОСС/Заместник-министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Първан Русинов ще открие филателна изложба, посветена на папа Йоан Павел Втори.

Откриването на изложбата е на 10 октомври, понеделник, от 10.30 часа в сградата на Централна поща, зала 2, ул. „Гурко" № 6.

 

* * *

София/КРОСС/В 19.00 часа в рамките на Дни на руската духовна култура в България, в Музикалния театър - София ще се състои концерт на звезди на руската опера с участие на Софийския филхармоничен оркестър.

 

* * *

София/КРОСС/Организира се изложба 80 години дипломатически отношения между България и Аржентина. Изложбата ще бъде представена в сградата на Министерство на външните работи - ул.„Александър Жендов" 2 от 10 до 31 октомври, от 10:00 до 16:00 часа.

 

* * *

София/КРОСС/Премиера на книгата „Сеячът на безсмъртие", чиито автор е Елена Алекова, ще се състои на 10 октомври (понеделник) от 18:00 ч. в Аулата на СУ „Св.Климент Охридски".

 

* * *

Силистра/КРОСС/Министърът на труда и социалната политика Тотю Младенов ще посети Силистра. В 12:00 часа министър Младенов ще посети социална трапезария в града, която са намира в Дома на учителя. След среща с областния управител на Силистра Владимир Янков и регионалните структури на Министерството на труда и социалната политика, министър Младенов ще даде брифинг за медиите в 14:00 часа, в сградата на областната администрация.

 

* * *

Стара Загора/КРОСС/Ден на отворените врати и среща-семинар на експерти от Дирекция „Развитие на селските райони" към Министерство на земеделието и храните и Националната служба за съвети в земеделието със земеделски производители от областта ще се проведе в Стара Загора на 10 октомври. Дискусията ще се състои от 14.00 часа в х-л „Верея".

 

* * *

Плевен/КРОСС/Празникът на Медицински университет - Плевен тържествено ще бъде отбелязан на 10 октомври, понеделник, от 10.00 часа в аудиториум „Магнум" на Втора клинична база.

 

* * *

София/КРОСС/Кандидатпрезидентската двойка на ГЕРБ Росен Плевнелиев и Маргарита Попова ще се срещнат с представители на КНСБ. На срещата ще бъдат обсъдени отношенията между работодатели и работници, трудовото законодателство и възможностите за усъвършенстване на социално-осигурителния модел. Събитието ще се проведе на пл. „Македония" 1 на 10 октомври, понеделник, от 9.30 часа.

 

София/КРОСС/Организират среща-дискусия с учители на тема „Проблеми на образованието в София". Дискусията ще се проведе от 12.00 часа в БТА. Организатори са Георги Кадиев - кандидат за кмет на София от БСП, и Калоян Паргов - кандидат за общински съветник и член на Комисията по образование, култура и вероизповедание към Столична община.

 

 

София/КРОСС/В 16.00 часа кандидатът за кмет на София от Синята коалиция Прошко Прошков ще се срещне с учени от БАН в заседателната зала на хотела на БАН, на бул. Шипчеснски проход срещу завод "Електроника".

 

* * *

София/КРОСС/Гражданският кандидат за президент Меглена Кунева ще се срещне с ръководствата на три национално представени работодателски организации. Срещата ще започне от 14.00 часа в залата на БСК на ул. „Алабин" 16-20, след което се предвиждат изявления на участниците в дискусията.

 

* * *

София/КРОСС/От 13.00 часа в читалището на район „Кремиковци" в София лидерът на РЗС Яне Янев и кандидатите за общински съветници ще се срещнат с гражданите от столичния район.

 

* * *

Смолян/КРОСС/Председателят на Националния предизборен щаб на ГЕРБ Цветан Цветанов ще посети област Смолян.

Цветан Цветанов ще посети Рудозем. В 09:30 часа Цветанов ще се срещне с членове и симпатизанти на ГЕРБ в кафе ,,Орфей" на центъра до общината. На срещата ще присъстват областният координатор на ГЕРБ-Смолян и кандидат за кмет на Смолян Николай Мелемов, кандидатът за кмет на Рудозем Николай Бояджиев и областният управител Стефан Стайков.

В 10:50 часа Цветанов ще се срещне с членове и симпатизанти на ГЕРБ в кафе ,,Казабланка", град Мадан. На срещата ще присъства кандидатът за кмет на Мадан от ГЕРБ Расим Кехайов.

В 12:10 часа Цветанов ще представи пред членове и симпатизанти на ГЕРБ кандидатите за кметове на кметства на централния площад в Златоград. На срещата ще присъства кандидатът за кмет на Златоград от ГЕРБ Мирослав Янчев.

В 13:05 часа Цветанов ще представи пред членове и симпатизанти на ГЕРБ кандидатите за кметове и листата общински съветници на площада на селото. На срещата ще присъстват кандидатът за кмет на Златоград от ГЕРБ Мирослав Янчев и кандидат-кметът на село Старцево Райчо Кюлевчиев.

В 13:50 часа Цветанов ще представи пред членове и симпатизанти на ГЕРБ кандидатите за кметове на кметства и листата общински съветници в читалище ,,Светлина", град Неделино. На срещата ще присъства кандидатът за кмет на Неделино Здравко Димитров.

В 15:10 часа Цветанов ще се срещне с членове и симпатизанти на ГЕРБ на площад ,,6-ти май", град Баните. На срещата ще присъства кандидатът за кмет на Баните от ГЕРБ Велин Фиданов.

В 16:20 часа Цветанов ще представи пред членове и симпатизанти на ГЕРБ кандидатите за кметове и листата общински съветници в кафето до читалището на село Момчиловци. На срещата ще присъства кандидатът за кмет на село Момчиловци Каменка Маринска.

В 17:20 часа Цветанов ще се срещне с членове и симпатизанти на ГЕРБ на площад ,,Олимпийски", град Чепеларе. На срещата ще присъства кандидатът за кмет на Чепеларе от ГЕРБ Тодор Бозуков.

В 18:30 часа Цветанов ще представи кандидатът за кмет на Смолян от ГЕРБ Николай Мелемов, листата общински съветници и кандидатите за кметове от областта на предизборен концерт на партията в Смолян.

 

* * *

Видин/КРОСС/Председателят на НС на БСП Сергей Станишев ще посети Видинска област. В 15.00 часа в Пресклуба на БТА във Видин той ще даде пресконференция. Същия ден лидерът на БСП ще участва в предизборни срещи в област Видин - от 10.00 часа в Клуба на пенсионера в Чупрене, от 11.00 часа в ресторант „Мислен камък" в Белоградчик и от 12.00 часа в читалището в Димово. От 13.00 часа в предизборния клуб на БСП в Макреш започва срещата на Станишев със симпатизанти, а в 16.00 часа лидерът на БСП ще разговаря с избиратели в читалището в Антимово.

По-късно през деня Сергей Станишев ще бъде във Видин, където ще се срещне с младежи на кафе в центъра на града, а в 18.00 часа ще участва в предизборен митинг в Драматичния театър. В 20.30 часа лидерът на БСП ще посети Кнежа.

 

* * *

Шумен/КРОСС/Кандидатът на БСП за президент Ивайло Калфин ще даде пресконференция в 9.30 часа в предизборния център на БСП в Шумен. От 11.00 часа Калфин ще се срещне с работещите във фирма „Калсберг България", а в 14.30 часа ще посети фирма „Велпа" ООД.

В14.00 часа кандидатът на БСП за президент ще се срещне със симпатизанти на площада в село Каспичан. По-късно Ивайло Калфин ще посети град Каспичан, където ще поднесе цветя на Паметника мемориал „Майка България" и в 16.00 часа ще се срещне с младежи на кафе пред читалище „Пробуда".

В 17.00 часа ще започне срещата на кандидата на БСП за президент с хората от Шумен в Драматичния театър в града.

 

 

* * *

Варна/КРОСС/Кандидатът за кмет на Варна Кирил Йорданов и кандидатите за общински съветници от ГЕРБ Юлияна Боева, Николай Апостолов и Валя Софрониева в 14.00 часа ще се срещнат с неправителствени организации, работещи в социалната сфера и в областта на превенциите. В 14.00 часа ще се състои среща на депутата от ГЕРБ Николай Костадинов и кандидатите за общински съветници от ГЕРБ с представители на бизнеса от район „Владислав Варненчик".

В 17.30 часа ще се състои среща на кандидата за кмет на Варна Кирил Йорданов, на народния представител от ГЕРБ Павел Димитров и на кандидатите за общински съветници с партийния актив на ГЕРБ от район „Владислав Варненчик".

В 18.30 часа ще се състои среща между жителите на село Константиново и кандидата за кмет на Варна Кирил Йорданов, кандидата за кмет на Константиново Васил Дюлгеров и кандидатите за общински съветници от ГЕРБ Николай Апостолов, Калоян Петров, Иван Луков и други.

 

* * *

Казанлък/КРОСС/Независимият кандидат за кмет на Община Казанлък ще участва в предизборна среща в 19:00 ч. в читалището на село Дунавци.

 

* * *

Благоевград/КРОСС/Продължават срещите на кандидатът за президент Алексей Петров в Област Благоевград.

В 12.00 ч. в читалището на село Карналово Петров ще се срещне с избиратели от региона.

В 13.00 е поканен на гости на Отец Живко, свещеник в Църквата "Св. Петка" в местността Рупите община Петрич, ул. "Бъкстон" №8.

В 15.30 ч. Алексей Петров ще се срещне с журналисти в Зала 101 на общината в Благоевград.

От 19,00 часа в читалище „Никола Вапцаров" в Благоевград Алексей Петров ще се срещне със студенти от Югозападен университет „Неофит Рилски" и Американския университет. От 20.30 ч. Алексей Петров ще участва в студентско парти в дискотека „The face".

 

* * *

Монтана/КРОСС/Кандидатът на РЗС Атанас Семов ще посети област Монтана.

В 17.00 часа ще присъства на общоградско събрание в читалище „Просвета" в Брусарци.

В 18.00 часа в читалището на град Вълчедръм заедно с кандидата за кмет Сашо Бункин ще се срещне с членове и симпатизанти на партията.

В 20.00 часа в залата на Младежкия дом в Монтана ще присъства на общоградско събрание заедно с кандидата на РЗС за кмет на Монтана Светлин Гогов.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.