• 01 Юни 2024 |
  •  USD / BGN 1.8023
  •  GBP / BGN 2.2911
  •  CHF / BGN 1.9921
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 26°C

След смъртта на Стив Джобс от Samsung са готови да затоплят отношенията с Apple

След смъртта на Стив Джобс от Samsung са готови да затоплят отношенията с Apple

/КРОСС/ Смъртта на Стив Джобс е станала повод за съвещание на най-високо ниво в Samsung Electronics. Както е известно, двете компании водят съдебни битки за патенти, застрашавайки взаимно бизнесите си.
Ръководството на корейския гигант е готово да преразгледа стратегията си, като значително смекчи действията насочени срещу компанията от Купертино, съобщи The Korea Times, пише TechNews. 

Твърди се, че Samsung е решила да прекрати подаването на съдебни искове срещу Apple в други страни. Мениджъри от компанията считат, че могат да се договорят с новия изпълнителния директор на Apple Тим Кук, който пое поста от Стив Джобс през август.

Засега обаче Samsung не е обявила официално промяна в позицията си спрямо своя конкурент на пазара за смартфони и таблети. Двете компании водят ожесточени съдебни битки, като наскоро Samsung заяви, че повече няма да бъде любезна и пасивна, а ще премине към агресивни действия.

И действително, това пролича при анонса на iPhone 4S по-рано тази седмица. Samsung веднага обяви, че ще подаде съдебни искове срещу Apple в Париж и Милано, твърдейки, че смартфонът нарушава нейни патенти.

Смъртта на Стив Джобс обаче може да смекчи гнева на корейския гигант. От ръководството на Samsung дори се изказаха много ласкаво за покойния вече лидер на Apple, признавайки неговия новаторски дух и заслугите му за революционните промени в ИТ сферата.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.