• 20 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8036
  •  GBP / BGN 2.2826
  •  CHF / BGN 1.9846
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 14°C

Дянков: Докато съм финансов министър, 13 заплата за държавните чиновници няма да има

Дянков: Докато съм финансов министър, 13 заплата за държавните чиновници няма да има

София /КРОСС/ Няма да има 13 заплата за държавните чиновници. Според мен не е правилно дори и да има пари да има 13 заплата. Докато аз съм финансов министър, 13 заплата за държавните чиновници няма да има, категорично заяви в интервю за сутрешния блок на бТВ вицепремирът и министър на финансите Симеон Дянков.

Рамката на бюджета за 2012 година до края на тази седмица ще бъде готова и до началото на месец ноември, както е по закон ще мине през Министерски съвет и ще влезе в Народното събрание, поясни Дянков.

Финансовият министър уточни, че ще има повече средства за наука, култура и спорт. Парите за подслушване ще се орежат, добави той. „Ще преориентираме пари от сектор „Сигурност" към културата, науката и спорта".

Финансовият министър уточни, че по този въпрос е имал разговори с министър Цветан Цветанов преди да излезе той във ваканция.Според министър Дянков е редно в мирно време парламентът да прекрати работа и депутатите да бъдат по родните си места. „Аз бях един от хората, които се зарадваха от това решение. Излишно е в парламента да се прави предизборна кампания", добави вицепремиерът.

Във връзка с 13 - та пенсия, финансите номер едно заяви, че има възможност да се дадат пари на най-бедните пенсионери. Той поясни, че това зависи от това какъв удар ще нанесат големите икономики в Европа на България. „Очакваме да видим до каква степен ще има забавяне в бюджета на България в резултата на случващото се навън", допълни министър Симеон Дянков.Той заяви, че няма да се намаляват пенсиите на българските пенсионери.

„Положението в доста страни е много тежко, тъй като Европа не може да реши вече втора година гръцкият проблем", каза още финансист номер едно.

 

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Екип

И двамата зам. премиери най усърдно и ефективно работят против кандидатурата на Плевнелиев за президент.

11.10.2011 14:24:57

идат избори

Това е супер предизборна пропаганда.

11.10.2011 14:22:37

Анонимен

Не се надявайте на 13 заплата,коледни добавки,повишение на пенсии докато ГЕРБ са на власт.Всичко отива за магистрали,мвр,КУЛТУРНИ ПАМЕТНИЦИ.За народа хуй в гъза.Но да знаят че магистрала бюлетина не пуска а я пуска пенсионера

11.10.2011 11:33:02

Анонимен

Справедливо решение на г-н Дянков. С какво чиновниците са различни от другите данакоплатци. Ака за чиновниците има 13 заплата то тя пак е от парите на данакоплатците.

11.10.2011 11:31:15

Анонимен

Ашкоусун Дянков , машалла ако постоиш още и пенсии няма да има!

11.10.2011 10:44:06

Анонимен

Това е несериозно.... отдавна в нормативните актове няма понятие "13 РЗ"- има икономии и награди и като такива пак си се раздават в рамките на годината и от министерства и от общини - кого лъжем??????????????

11.10.2011 09:33:08

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.