• 20 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8036
  •  GBP / BGN 2.2826
  •  CHF / BGN 1.9846
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 14°C

Дянков: Докато съм финансов министър, 13-а заплата за държавните чиновници няма да има

Дянков: Докато съм финансов министър, 13-а заплата за държавните чиновници няма да има

Симеон Дянков, вицепремиер и министър на финансите в интервю за сутрешния блок на бТВ
Водеща: Сега ще ви представим, вицепремиерът, министърът на финансите Симеон Дянков, добро утро.
Симеон Дянков: Добро утро.
Водеща: Отдавна не сте идвали в нашето студио.
Симеон Дянков: Но, аз ви слушам по радиото докато пътувам към работата, така че... съм с вас.
Водещ: Още един фен. Не знам обаче дали ще са фенове тези, които чакат 13-та заплата, няма да има, така ли?
Симеон Дянков: Лесно е да се каже - няма да има 13-та заплата за държавните чиновници. Според мен не е правилно дари да има пари, да има 13-та заплата за държавните чиновници, тъй като влизат на работа се подписват на 12 заплати и това трябва да получават. Така че, няма да има за тях 13-та заплата.
Водещ: По принцип, въобще ли няма да има? В смисъл и догодина? Как мислите, въобще в България да забравим за това?
Симеон Дянков: Докато аз съм министър, 13 заплати за държавни чиновници няма да има, според мен не е редно чиновниците да получават 13-та заплата. Те работят всеки месец, както всички останали и следователно трябва да се плаща за работата си за този месец.
Водеща: Да отидем сега към Бюджет 2012, който знаем, че вече е почти изкован. Топъл ще бъде внесен в Народното събрание, въпреки че депутатите са в лека почивка, заради предстоящите избори. От кой сектор ще се реже за да се влеят пари в болните сектори - здравеопазване, социална политика, култура, образование?
Симеон Дянков: Рамката на бюджета до края на тази седмица ще бъде готова. Следващата седмица с различните министерства за последен път ще се мине пак, след което в края на месеца със социалните партньори - тристранката и до началото на месец ноември, както е по закон, вече ще мине отново през МС и ще е в Народното събрание. Чакаме още, и в края на тази седмица излиза окончателната икономическа прогноза за следващата година, винаги това става на 15 октомври. Тази година е по-важно да имаме последната прогноза, заради събитията в Европа. Забавянето на европейските икономики започва и при нас да се усеща и до края на тази година, в началото на следващата, ще има и тук забавяне. Затова чакаме тази дата - 15 октомври, след което ще свършим проектобюджета. Той най-общо ще бъде като основна рамка, като сума - същия като 2011 година.
Водещ: Въпросът е, дали ще преразпределите, както много пъти сте казвали, огромните пари за сектор „Сигурност", ако не бъркам, 4 процента от брутния вътрешен продукт, а в другите държави бил 1.5 процента. Тоест, дали огромна сума ще отрежете от МВР, ДАНС, Разузнаване, за да отидат тези пари, като абсолютната стойност се запази, в секторите, които Ани спомена?
Симеон Дянков: Абсолютната стойност, както казах, горе-долу се запазва и да, това означава, че известна сума от секторите „Сигурност", които току що изброихте ще премине към социалните сектори...
Водещ: Двойна ножица?
Симеон Дянков: ...към социалните сектори, в смисъл към Култура ще има доста осезаемо увеличаване на бюджета - над 10-15 процента, Наука, образование, Спорт също, защото следващата година е олимпийска година, така че искаме малко повече...
Водещ: От парите за подслушване ще се отреже, за да отидат в тези сектори?
Симеон Дянков: Значителна част... това е проектобюджет, което Министерство на финансите ще предложи на МС и след това в Народното събрание. В рамките на сегашния бюджет, най-общо казано, ще преориентираме пари от сектор „Сигурност" към тези сектори...
Водеща: Какъв процент от сектор „Сигурност" ще се преориентира към...
Симеон Дянков: ...Остават още две седмици работа с министерствата и със социалните партньори, защо? Не само защото, според мен така е правилно, в науката, в културата, в спорта трябва да влязат повече пари, а защото това всъщност е националната сигурност. Ако имаме здрави деца, ако имаме по-добре обучени деца и всички... ако имаме повече култура... тогава това ни е социалната сигурност и това го виждаме навсякъде по света.
Водеща: Разговори имахте ли вече с Цветан Цветанов по темата, или предстоят да станат в рамките на МС?
Симеон Дянков: Имахме разговор преди той да излезе във ваканция, така че предварителни разговори сме имали с него, с всички останали министри, с премиера, но окончателните разговори ще са идната седмица, когато вече, официално по министерства ще мине проектобюджета.
Водеща: Случайно ли казахте ваканция, че във ваканция е излязъл Цветан Цветанов, или беше грешка?
Симеон Дянков: Тази дума ми дойде, мисля, че така се казва.
Водещ: Значи, ваканция.
Симеон Дянков: В смисъл, че...
Водеща: Разбрахме ви. Какво си казахте със Цветан Цветанов? Той реагира много остро при първоначалния ви публичен анонс, че сектор „Сигурност" е добре задоволен на фона на останалите сектори. Той реагира публично, след това като, че ли имаше затопляне на отношението, но... какво си казахте последно?
Симеон Дянков: Че, състоянието в Европа се влошава всеки ден, дори няма нужда аз да го повтарям, защото постоянно се вижда и от вас, и отвън какво става. И следователно, за да запазим не само финансовата стабилност, а социалната стабилност на държавата, социалната сигурност, ние трябва да инвестираме повече в тези сектори, които са бъдещето на българското общество.
Водещ: А той какво ви каза?
Симеон Дянков: Винаги има период на убеждаване, но мисля, че от различните срещи излязохме... някои от тях бяха при премиера, отделно имахме срещи...
Водещ: На шест очи и с присъствието на премиера?
Симеон Дянков: Да, и доста срещи на четири очи и мисля, че стигнахме до тази теза. Сега трябва да завършим окончателните бюджети, но основната насока е тази и има съгласие по нея.
Водеща: От кой сектор от ресора на МВР ще се отреже най-много, защото МВР претърпя финансови поражения и заради невъзможността вече частни лица и фирми да даряват министерството по места?
Симеон Дянков: Това е минимална сума от общия бюджет на МВР, който е над милиард и 100 като чисти пари, а като сложим и социалните осигуровки на всички в този сектор и някои други екстри, които се плащат директно от държавния бюджет, не минават през техния бюджет е милиард и половина. Така че, на милиард и половина като махнеш 7 милиона, или 6 милиона, колкото бяха до средата на тази година...
Водещ: Даренията?
Симеон Дянков: ... Това просто не е важна сума. Винаги може да са по-ефективни.
Водещ: Няма да кажете точен процент?
Симеон Дянков: Не, просто защото остават още две седмици работа и... искам да си свършим работата.
Водещ: Вие казахте - ваканция. А депутатите в мирно време прекратиха работата си на заседанията.... Питам ви не като политика, а като човек финансист. Аз като не ходя на работа заплата не получавам. Кажете си личното мнение съвсем откровено. Има ли в мирно време... май, че няма такъв случай, освен при бомбардировки, в немирно време, да прекрати работа парламентът и да си получават възнагражденията?
Симеон Дянков: Тук може би моят отговор ще ви изненада. Аз смятам, че не само е редно, а е добре те да са по родните си места, да са по-близко до избирателите, да разбират какви са темите там. В последните няколко седмици в парламента се ходеше... и аз като ходех на парламентарен контрол, задаваха се въпроси, при които отговорът не само, че е явен, но трибуната се използваше просто за предизборни изказвания. Според мен, вместо това да се прави, по-добре е те да са по местата, по които са ги избрали хората и поне да разберат какви са техните нужди. Аз бях един от хората, които се зарадваха като стана това. Излишно е, в момента да се прави предизборна кампания от парламента. Не е той за това.
Водеща: Кажете ни, ако си приключил темата с парламента и ваканцията на парламента, ще зарадвате ли българските пенсионери и каква част от тях, ако не всички, за Коледа?
Симеон Дянков: При възможност на бюджета...тук темата е по-различна от 13-та заплата на бюджетните чиновници, така че, ще следим внимателно бюджета, до началото на ноември. Октомврийските данни са важни, защото това може би е месецът, в който забавянето в Европа, което се получи в средата на годината, може и при нас да се усети. Ако не се усети при нас, може да имаме ресурса да е достатъчен да направим нещо добро за най-бедните пенсионери, най-социално слабите пенсионери.
Водещ: За колко лева става дума в добрия ви вариант, и в лошия вариант?
Симеон Дянков: Засега нямаме варианти и наистина не зная. Понеже бюджетите месец по месец вървят, от удара в Европа, който става все по-осезаем, при нас той все още не е дошъл. Ето, едни данни мога да ви кажа, да не сме съвсем без данни - за месец септември имаме балансиран бюджет за самия месец, нещо, което ние не очаквахме. Очаквахме по-лоши резултати.
Водещ: Много говорите за този удар - че ударът ще дойде, че нещо лошо става, че ще ни застигне? Да не стане като в Португалия да се смъкнат пенсиите?
Симеон Дянков: Не, ние сме минали през този период. Казвам удар, защото нашите икономики обявиха, че за четвъртото тримесечие на тази година, още тази година, те ще имат негативен растеж, в смисъл рецесия, включително Германия. Германия като тръгне надолу и като не и върви икономиката от . И затова просто очакваме да видим до каква степен ще има забавяне и в България и за тази година и разбира се за следващата година за бюджета. Знаете, че първоначалните ни данни, те бяха от април тази година, а икономическият растеж прогнозите са април и октомври се правят, бяха за около 4.2 процента растеж следващата година. Това определено няма да се получи в България, виждайки какво става навън. Аз предполагам, че ще излезем някъде към два и половина. Това е моята прогноза. Изчакваме още няколко дни официалната прогноза.
Водеща: Като каза Виктор смъкване на пенсии, нещо което няма да ни застигне, както вие твърдите, премиерът Бойко Борисов от Прага призова... сега не знам как вие разчетохте това изказване, дали с чувство за хумор, или някаква аналитична, финансово-икономическа мисъл прозряхте в предложението - пенсиите и заплатите в ЕС, очевидно по-богати от нас, защото все още сме на опашката - да се приравнят с тези в България и така нямало да има криза в ЕС? Усмивка ли предизвика това у вас, или аргумент, който наистина подкрепяте?
Симеон Дянков: Усмивка, просто защото социалните придобивки, веднъж като се дадат много трудно се взимат обратно.
Водеща: Но те са ги заслужили, заради високата... работоспособност на тези хора?
Симеон Дянков: Някои от тях явно не са си ги заслужили. Виждаме какво става в Гърция. Там вече намалиха с 40 процента пенсиите и сега им казват, че още трябва да ги намаляват. Така че, още някои от тези държави... Португалия вече намали с 15 процента пенсии и заплати...
Водеща: Е, ако се намалят пенсиите и заплатите в България ще стигнем към нулата?
Водещ: То и за гробно място няма да ти останат пари.
Симеон Дянков: Тук казах, че няма да се намаляват. Ние имаме такава фискална политика, че сме избегнали това и в бъдеще ще го избегнем. Но има някои държави, които вече са ги намалили, а на някои им предстои, включително и в Румъния. Между другото, миналата седмица, след поредното посещение на Международния валутен фонд, пак излезе, че нямат достатъчно пари, дори до края на тази година и нещо трябва да се намали отнякъде. Положението в Европа наистина е доста по-тежко, отколкото би трябвало да бъде по една доста елементарна причина, а именно, че Европа като цяло не може да реши гръцкия проблем и това вече е втора година.
Водещ: Сега, българският проблем е такъв, че голяма дискусия предизвикаха... и заради размириците в Катуница, и това даде повод на политици да коментират трябва ли да се дават социални помощи така лесно, както твърдят някои политици, че това се случва? Трябва ли, според вас, да се обвърже?
Водеща: На хора, които са без образование и не работят?
Симеон Дянков: Някои от социалните помощи още от миналата година, благодарение на министър Тотю Младенов вече са обвързани. Примерно помощите за детски, това не се знае широко, но е така от миналата година средата, вече се дават само ако се... за социално слабите се дават само ако детето ходи на детска градина или съответно в училище. Това беше една от идеите...
Водещ: А да работиш, за да ти дават социална помощ, трябва ли? Примерно да копаеш градинки, да асфалтираш магистрали...
Симеон Дянков: Аз смятам, че трябва. И всъщност това от миналата година... само че, за една част от социално слабите, вече има такъв закон, който казва, че трябва да работят по четири часа на ден. Дали това става, едва ли става навсякъде...
Водещ: И дали децата ходят на училище?
Симеон Дянков: ...Вече е въпрос на доста повече контрол. Но казвам, че част от законите, които в момента се коментират, че е добре да станат, още от миналата година са приети и сега е повече въпрос са контрол.
Водеща: Въпреки обаче тези нови закони, годишно десет хиляди души попадат в графата - социално слаби и живеят изцяло на социални издръжки, независимо, че не са положили усилието да учат и да положат усилието да работят?
Симеон Дянков: За мен е важно, и това като част от дясно правителство го мисля, важно е те да работят. Да не се дават социални помощи просто така.
Водеща: Искате ли да прекъснем за малко разговора, за да намерим отговора на въпроса с цифрите. Дали има хора в България, които смятат, че им е по-изгодно да не работят. Нека да видим и ще го коментирате.

Симеон Дянков: Добре.
Репортер: Месечни доходи за безработните родители започват с детските надбавки, те са 35 лева месечно на дете и не се полагат на майките, които са получавали над 350 лева заплата. Към 35 лева за безработните се добавят и 100 лева на дете месечно през първата година. Ако детето не може да бъде записано в детска градина се плащат 100 лева месечно между третата и шестата година на детето. Към надбавките от 35 лева за дете се добавят още 30 лева, защото Законът за социалното подпомагане определя гарантиран минимален доход. Така надбавките за безработни майки стават 65 лева. Когато безработната майка е и самотна, към 65 лева се добавят още 13 лева на месец. Това е и причината почти всички жени, практикуващи професията „социално слаби" да се водят и самотни майки, дори да имат мъж до себе си. Така те получават 78 лева за всяко свое дете, докато детето не навърши училище или до 20-та му годишнина. Безработните майки получават 150 лева еднократна помощ при забременяване. При раждане на дете се полагат 250 лева за първо дете, 600 лева за второ и по 200 за всяко следващо. Тази помощ се полага на всички майки. Помощ за дете първокласник получават само тези майки, които не са плащали осигуровки, тя е 150 лева. Ако майката реши да изостави детето си, вероятно повечето хора очакват, че подобен родител очаква санкция от държавата. Нищо подобно, поучава бонус от 325 лева за да не го изостави, или същата сума ако го изостави и после си го вземе обратно. Колко може да си докарва едно семейство, ако реши да не работи и да прави деца? Да разгледаме един пример за семейство с 5 деца и двама безработни родители. Колко може да получи това семейство на месец? Около 500 лева са ежемесечните пари, които се взимат от държавата от безработните родители. Еднократните помощи, които получава семейството, ако жената забременява всяка година, също не са за подценяване. Така, сумата става около 570 лева месечно. Над тези пари безработните и многодетни семейства имат право на социални жилища от общините, помощи за отопление, които често продават, както и социални помощи при безработица. Общата сума при добро възползване от всички държавни екстри на семейство с пет деца е около и понякога над 1000 лева. Още по-многобройните семейства разбира се взимат повече.
Водещ: Господин Георгиев ни показа... Значи, ние не твърдим, че ... държавата откъм социална политика, след това ще имаме друг проблем...
Водеща: ... които не са учили, не са работили и не работят, получават по 1000 лева на месец?
Водещ: А на нас ни удържат всеки месец това, на което си изработваме.
Симеон Дянков: И на мен ми го удържат. На всички, които работим.
Водеща: Не искаме да противопоставяме, искаме да разберем дали държавата иска да стимулира образованите и трудолюбивите хора, а не тези - необразовани?
Водещ: И ако има помощ, да са за нуждаещите се, които не могат да стават, да се движат, наистина се нуждаят.
Симеон Дянков: От това, което показахте, явно, че социалната ни политика още трябва да се прецизира, за да има стимули да се работи. Защото проблемът с това да не се работи... известно време, ти като си извън пазара на труда, вече, дори да си можел да правиш нещо, просто атрофираш и оттам нататък наистина ставаш бреме и за себе си и за семейството си, и за държавата...
Водещ: И за децата си...
Симеон Дянков: И за децата си определено, защото ти трябва да ги учиш. Родителите трябва да ги учат на тези трудови навици, за да станат те успешни членове на обществото. Така че, от това което показахте, да, наистина трябва да се прецизират някои от тези части. Повече към това, което миналата година успяхме да направим, пак казвам, някои от помощите наистина са със стимули. Ако си водиш детето на детска градина, тогава получаваш, иначе не получаваш. Контролът там тепърва трябва да се изгражда.
Водещ: За да има повече пари за тези, които наистина се нуждаят, болни с придружител и са с мизерни доходи, а другите се разпиляват по начина, който видяхте?
Симеон Дянков: Така е, по време на криза също, социалната политика внезапно придобива още по-голяма тежест и следователно трябва да е много по-прецизна към тези, които са най-нуждаещи се.
Водеща: Добре, може би след няколко месеца, дано да сме живи и здрави, ще се съберем в студиото, за да разберем дали има, за съжаление десет хиляди такива, ето такива, които не са се трудили, не са се образовали, които обаче със социалната политика на държавата, използват това, че са много бедни...
Симеон Дянков: Използват да живеят на гърба на другите, така излиза.
Водещ: На гърба на другите живеят и някои хора, свързани с БДЖ. Хиляда вагона ли наистина са изчезнали? Рязко сменям темата, защото БДЖ е във фалит, според публикации в печата. Как могат да изчезнат хиляда вагона?
Симеон Дянков: БДЖ е в технически фалит, така се казва, когато няма пари да плащат на кредиторите, още в началото на 2008 година. Така че, това е доста продължителен период. Кризата определено го задълбочи. Затова го казвам, защото и преди финансовата криза, проблемът в БДЖ си беше сериозен. Има от миналата седмица доклад на полицията, на Криминална полиция. Аз лично не съм го виждал, но министър Московски го е чел, където се потвърждава тезата, че хиляда вагона, малко над хиляда вагона липсват.
Водещ: Къде са?
Симеон Дянков: Това е въпроса, къде са? В този доклад има втори доклад, който още се доработва. Вторият доклад би трябвало да ни каже къде са. Две версии и двете, според мен, донякъде са верни. Част от тях още в Югоембаргото са заминали и не са се върнали...
Водещ: /.../ отрича, опровергаха ви.
Симеон Дянков: Не какво са опровергали? Те са опровергали... някакъв вестник... и железниците, че няма композиция от 5 километра със 608 вагона, нещо, което не сме казвали. На сме казвали такива неща. Просто може някой да отиде на 15-20 километра от българската граница, където се влиза с кола, просто вдясно виждате в сръбско доста такива вагони, но това не е всичко.
Водеща: Другата?
Симеон Дянков: Според мен и двете са верни казвам. Това по-рано е станало. Преди 4-5 години, в по-нови времена, част от тези вагони са нарязани на скрап и всъщност там сега се концентрира работата, за да се види къде точно...
Водеща: Кой го е направил, кой точно е организирал това масово претопяване?
Симеон Дянков: Точно в момента това е работа на полицията и на прокуратурата да установи по кое време е това. Защото ние знаем в годините кой е бил в борда на БДЖ, кой е бил изпълнителен директор, кой е бил и министър - министър тогава е бил Мутафчиев.
Водеща: Защото звучи като виц, изведнъж да изчезнат хиляда вагона?
Симеон Дянков: Като лош виц, но е факт, нещо, което се знаеше от дълго време, но никой не беше отишъл да види по номенклатурите дали наистина липсват и се оказва...
Водещ: Не е ли с подпис, някакво материално лице...? Това не е карфица?
Симеон Дянков: Наистина не е карфица, доста големи са тези неща, но както казах, работи полицията по втори доклад, очакваме го.
Водещ: Възможно ли е БДЖ да спре да работи, да се закрие железницата? 800 милиона лева дългове. Няма да има спасителен заем, защото вие казвате - няма да го получите, след като не може да го обслужвате. Просто да нямаме железници, възможно ли е?
Симеон Дянков: Ние тук сме в ситуация, в която БДЖ 95-та година вече е получила заем от Световната банка, да не говорим за другите заеми между 2005-2006 година, които са получили. Те не си изпълняват и този заем и в момента, финансовото министерство, всички ние, през данъците, го плащаме.
Водещ: Възможно ли е да няма БДЖ?
Симеон Дянков: Не, не е възможно, защото той има и социални функции. Държавата дава голяма субсидия, за тази година е 220 милиона и пак не им стига. Това, което трябва да стане, БДЖ да се концентрира там, където да работи по тези линии, които... влакове по-скоро, не говорим за линии да се затварят. Дали трябва всичките влакове, до Банкя примерно... или може с по-малкто...
Водещ: Е, до Банкя....
Симеон Дянков: Вече съм говорил с премиера по темата....
Водещ: Ще има скица на влака... последният влак за Банкя.
Симеон Дянков: ... да се подготви психически. Не, след като открихме „Люлин" би трябвало доста по-лесно...
Водещ: Да ходи по „Люлин".
Симеон Дянков: БДЖ ще продължи да съществува. Просто сега излиза в пълна сила темата, че тя не може да съществува по този начин - с 800 милиона дълг. По някакъв начин самото БДЖ трябва да си обслужва дълга и това става с много по-ефективна работа.
Водеща: Една последна тема. Работата на НАП в частта и, успява ли тя, заедно с другите, в случая прокуратурата, да пребори незаконно забогателите и тези, които не си плащат данъците? Пак се хващаме с драстичния пример, станал общоизвестен през изминалите две седмици, а именно - липсата на вложения, каквито и да е, от Кирил Рашков в хазната, независимо от тържествено луксозния живот, който е водил?
Симеон Дянков: Засега не се справят те, и не се справят всички други органи, които с времето е трябвало да се справят. Казвам - с времето, защото и аз се позанимавах малко с този случай Рашков. Не мога да разбера как толкова години всички са знаели, обществено се знае, че...
Водеща: Говорихте ли с вашия колега Менда Стоянова...от Агенция по приходите в Пловдив?
Симеон Дянков: Да, говорих си, това е станало дори и преди нейно време. Тя е била 2001-2006 година, неговите последни, официално поне придобивки на къщи и т.н. са станали в периода 1993-1997 година. А по нейно време той вече явно е бил разцъфтял и през фондации и друг тип инструменти, са се развивали нещата... Но, това е 15 години...
Водещ: Как не ги е виждала тези неща, вие разчитате на нея, тя е шеф на Бюджетната комисия пък тя не е виждала, че през фондации е ставало тези работи?
Симеон Дянков: Няма как да се види на местно ниво, това трябва да се прави тук, в централата на НАП, и ако има упрек, той е към централата на НАП. Защо? По няколко причини - първо, ти като гледаш на някой собствеността, трябва да я гледаш в цялата държава. В Пловдив, примерно, те не знаят този човек, или който и да е...
Водещ: Не виждат ли коли, палати?
Симеон Дянков: Палатите може да са там, но колите и всичко друго може да е регистрирано но друго място. Идеята е, че това ако се прави като проверка, вече сме поръчали такива проверки, но това сега се прави.... трябва да се прави от централно ниво. Това с времето не е правено. Другото, което не е правено, и на мен ми направи голямо впечатление, това е случая Ковачки. Досега не са разработвани групи фирми, ако са в различни сектори. Въпросът, защо чак сега разбираме, че Ковачки и около него голяма група фирми дължи на държавата близо 200 милиона лева и отговорът на първо ниво звучи абсурдно - „защото нямаме анализ", по който да показва, ако не си само в енергетиката... Това не сме го правили в НАП. Това е проблем в централно управление на НАП, но и всички други органи, които с времето не са правили този анализ. Този анализ сега се прави и ви уверявам, че по този начин, по който излязоха теми около Ковачки, ще излязат явно и други фигури в този бизнес, който с времето явно не са си плащали данъците.
Водеща: В кой бизнес, в енергетиката, или изобщо?
Симеон Дянков: Този тип хора, които с времето, всички ги показват и знаят, че имат собственост, която няма как да са придобили по начин... за събиране на пари от честен труд,а не са проверявани досега. Групи фирми - в зърно производство, в захарта, в енергетиката...
Водещ: Дайте пример.
Водеща: Може ли да дадете пример, преди да приключат проверките?
Симеон Дянков: Не, но очаквайте ноември.
Водеща: След изборите, ще очакваме...
Симеон Дянков: След изборите, за да не излизат пак като предизборни теми.
Водеща: Такива популярни имена?
Симеон Дянков: Точно такива популярни имена.
Водещ: Инициали, поне?
Симеон Дянков: Следва, на следващото ни събиране тук.
Водеща: Ноември, живот и здраве ви чакаме в студиото, за да ни кажете.... те са известни, не регионални, а национални?
Симеон Дянков: Точно така, трябва да се почне от големи теми, защото там можем да съберем и някакви данъци.
Водещ: От големите бизнесмени?
Симеон Дянков: Да, които имат собственост.
Водещ: Благодарим ви за това гостуване.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

Това недоразумение-хер Флик е с болен мозък,кой и от къде го доведе този профан? Ще дойде време и ще падне под влиянието на народната любов! Ще му трябва много вазелин!

11.10.2011 11:50:26

Анонимен

Това, че няма да има 13 заплата докато Дянков е министър е повече от ясно. Че не е повод за гордост също е факт. Добрият финансов министър работи за събиране на приходите и увеличаване благосъстоянието на народа. Некадърният се гордее с ниските заплати и пенсии.

11.10.2011 11:03:53

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.