• 09 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8206
  •  GBP / BGN 2.2720
  •  CHF / BGN 2.0019
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 18°C

Външно се извини за гафа с публикуваните на сайта му лични данни на българи зад граница

Външно се извини за гафа с публикуваните на сайта му лични данни на българи зад граница

София /КРОСС/ Министерство на външните работи се извини случката от миналата събота, когато за кратко време в интернет бяха публикувани лични данни на над 36 000 българи в чужбина, подали заявления за участие в президентския вот. Като причина за техническата грешка бяха посочени кратките срокове за обработка на заявленията и списъците с емигранти, желаещи да гласуват на президентските избори. Част от проблемите са свързани с новия начин на подаване на заявления от българите в чужбина, обясни постоянният секретар на МВнР и председател на работната група за организиране на изборите в чужбина Ради Найденов. По думите му се обсъждат наказания за провинилите се служители , ако се установи тяхната вина. В събота, в 18 часа, поради техническа наша грешка бяхме публикували трите имена на подалите заявление български граждани в чужбина, които са изразили желание да гласуват чрез попълнените от тях заявления. Тези списъци съдържаха и техните адреси. В 8 часа сутринта в неделя свалихме тази информация от интернет сайта на министерството. Ако се установи, че има нарушение, естествено отговорността е наша, ние сме признали грешката, анализираме случая и естествено ще вземем необходимите решения, категоричен бе Найденов.

От Министерството на външните работи съобщиха още, че българските посолства в няколко европейски страни са станали обект на хакерски атаки в периода на подаване на заявленията за участие на изборите, който приключи на 27 септември. Найденов не посочи конкретно посолствата в кои страни са станали обект на тези атаки, тъй като в момента тече разследване.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

Външно, смешници жалки. КъФто смешник е министърът Младенов, такова е и министерството му.

11.10.2011 16:14:22

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.