• 16 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8056
  •  GBP / BGN 2.2785
  •  CHF / BGN 1.9957
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 15°C

Любен Дилов-син: Варна е пример за краха на политиката

Любен Дилов-син: Варна е пример за краха на политиката

Варна /КРОСС/ Изборите във Варна са проблем на цялата страна. Причина за това са мащабите, които тук е стигнало купуването на гласове. Това заяви днес лидерът на "Гергьовден", журналистът и писател Любен Дилов-син. Той пристигна във Варна, за да подкрепи приятеля си Костадин Костадинов, който е кандидат за кмет на коалиция „Варна утре“ (ВМРO, Гергьовден, БНД и Новото време). Подкрепям екипа на коалиция „Варна утре“, за да не прилича Варна утре на Варна днес, обяви Дилов. Той обясни, че проблемът с купуването на гласове в по-сериозен във Варна отколкото в София. „Варна е пример за краха на политиката, тя се е превърнала в място, където всеки разговор за политика се подменя с разговор за корпоративнен  вот. Това се вижда от нашите европейски партньори и няма да остане без последици“, категоричен беше Дилов. Той обясни и „Теорията на световното заслужаване“, според която всеки продал гласа си за 50 лева, толкова и ще получи от общината за подобряване на живота си във Варна през следващите 4 години.

„Ще се радваме да изберем съветници, които не са спечелили с купени гласове, защото не бихме искали да представляваме хора, които са готови да заменят четири години от живота си срещу 50 лева”, каза Любен Дилов. Той  изрази надежда, че коалиция „Варна утре” ще „разтресе” статуквото заради преобладаващия брой нови хора в листата за общински съветници. „Колкото повече хора гласуват, толкова по-малко значим ще е вотът на тези, които продават гласа си”, коментира и Костадин Костадинов.

 

„Във Варна никой не прави кампания с идеи за бъдещето на града. Всички стари играчи само се замерват с компромати и говорят глупости. Така те прикриват липсата си на идеи и желанието си да бъде запазено статуквото. Кънтящо е отсъствието на дебат в този град“, категоричен беше известният журналист.

 

Според него, „ако детеродният орган на българина беше къс като паметта му, щяхме да изчезнем като нация“. Така Любен Дилов коментира подкрепата, която ГЕРБ даде за четвърти мандат на Кирил Йорданов. Припознаването на варненския кмет от доскорошните му опоненти той определи като „липса на политическа визия и плюене в огледалото“.

 

„Изпреварилите времето трябва да спрат и да го изчакат на определените за това места“. С тези  думи на  полския философ Станислав Йежилец Любен Дилов коментира ареста на Костадин Костадинов по време на протестите срещу случващото се в Катуница.

 

 

България има етнически проблем и не можем да се правим , че той не съществува, категоричен е главният редактор на списание „Еуропео“. Според него с позицията си по темата  кандидат-президентът Росен Плевнелиев приличал на майката, която вдига падналото си в парка дете и му повтаря „Няма, няма, не си паднало, не те боли“.

Гетата са големият проблем на България, смята Дилов. Те са проблем на българите, но и проблем на ромите, защото те живеят в тях зле, но не могат да ги напуснат. В гетото обаче ромите са по-удобни, по-лесни за манипулиране. Като пример Дилов даде София, където живеят над 50 000 български труци, но там ДПС няма нито 1 общински съветник, защото на свобода тези хора не могат да бъдат хванати, убеждавани, управлявани лесно.

 

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.