• 13 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8145
  •  GBP / BGN 2.2728
  •  CHF / BGN 2.0000
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 17°C

Надежда Нейнски, Мартин Димитров и Прошко Прошков ще открият изложбата „Духът на мястото"

Надежда Нейнски, Мартин Димитров и Прошко Прошков ще открият изложбата „Духът на мястото"

София /КРОСС/ Eвродепутатът Надежда Нейнски, председателят на СДС Мартин Димитров и кандидатът за кмет на столицата от Синята коалиция Прошко Прошков ще открият изложбата „ДУХЪТ НА МЯСТОТО - GENIUS LOCI. Европейски практики и тяхното място в града. Нови десни политики за развитие на София" от 11:30 ч. в парка „Заимов" в петък.

Експозицията представя емблематични сгради и пространства от градскaта среда на София, които носят образа и духа на европейската мисъл и архитектура. Те ще бъдат изложени от 14-ти до 19- ти октомври в централната част на парка - южен вход от към бул. „Мадрид".

Изложбата е етап от проекта „ Моята красива Европа из улиците на София. Град. Гето. Естетика.", спечелил първа награда в ежегодния конкурс на евродепутата Надежда Нейнски и Съюза на демократичните сили. Авторите на проекта - група млади архитекти и урбанисти, представят над 30 столични обекта, базирайки се на информация, която събират по време на предходните етапи от същия проект: четири градски акции и националната конференция „Градът мислен и безсмислен. Европейски практики и тяхното място в града. Нови десни политики за развитие на София.".

Много от изложените обекти са известни на широката публика, но присъстват и архитектурни паметници и пространства, изградени още през 19 век - част от европейското културно наследство на София. Множество от най-красивите ни столични сгради са изградени от екипи от български и чуждестранни архитекти и тази информация е приложена като част от визитката на всеки обект. Приложени са архивни и съвременни снимки на обектите, предоставени от Общинско предприятие „Стара София" и Софийски исторически музей. Част от информацията за сградите е предоставена от Националния институт за недвижимо културно наследство.

Решението изложбата да бъде експонирана в открита градска среда - парк, посещаван от всички социални и възрастови групи, следва желанието на младите професионалисти да напомнят на управляващите и гражданите, че градът е мястото, което всички ние споделяме заедно.

Фотографиите от изложбата „Европейски практики и тяхното място в града. Нови десни политики за развитие на София." ще бъдат приложена към луксозно печатно издание - Албум за София, който ще е заключителният етап на проекта „Моята красива Европа из улиците на София. Град. Гето. Естетика."

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.