• 18 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8036
  •  GBP / BGN 2.2826
  •  CHF / BGN 1.9846
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 10°C

Над 20 изложители на биопродукти ще участват в „Деня на агроекологията" в Пловдив

Над 20 изложители на биопродукти ще участват в „Деня на агроекологията" в Пловдив

Събитието на „БиоМания 2011" включва дегустации на био биволски суджук, бионахут, биобадеми, биовино и други биовкусотии

 

Пловдив /КРОСС/ Като част от кампанията за популяризиране на биопродуктите „БиоМания 2011" утре - 13 октомври, в Пловдив ще се състои „Ден на агроекологията". Събитието включва изложба - базар с дегустации на най-разнообразни биологични продукти от различни региони на страната. Сред изложителите ще има биопроизводители на орехи и лешници от Кърджали, на сусам, тахан и вино от района на Източните Родопи и Ивайловград. Ще бъдат дегустирани и специалитети от овче мляко от района на Момчиловци, биволски продукти (сирене, пъстърма и суджуци) от Русенски Лом, сокове и вино от арония от Русе, както и свежи и консервирани зеленчуци от Пловдив и Пазарджик.

„Денят на агроекологията" ще бъде проведен в Пловдивския аграрен университет със съдействието на Фондация „Биоселена" и Българското дружество за защита на птиците БДЗП - Пловдив. Откриването е в 11.00 ч, а изложението ще продължи през целия ден.

Кампанията под логото „БиоМания 2011" има за цел да популяризира биологичното земеделие в България и „био-то" като начин на живот. Организатор на инициативата, която стартира на 8 октомври в Сливен, е Министерство на земеделието и храните. Кулминацията на събитията, част от кампанията, предстои тази събота - 15 октомври, когато паралелно в три града ще бъдат проведен празник на открито и изложения на биопродукти. Събитията ще се случат в София, Бургас и Чипровци. В София празникът на открито е в столичния „Парк Заимов", където ще бъде показано богато разнообразие на български биопродукти, съчетано с дегустации, игри, атракции и различни забавления. „БиоМания 2011" ще приключи с още няколко събития, които ще бъдат проведени до края на месеца и в други градове на страната.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.