• 02 Юни 2024 |
  •  USD / BGN 1.8023
  •  GBP / BGN 2.2911
  •  CHF / BGN 1.9921
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 20°C

Веселин Вучков се срещна с министърa на администрацията и вътрешните работи на Румъния

Веселин Вучков се срещна с министърa на администрацията и вътрешните работи на Румъния

Срещата е в рамките на изнесеното заседание на българското и румънско правителство в Букурещ

 

Букурещ, Румъния /КРОСС/ В рамките на съвместното заседание на правителствата на Република България и Република Румъния зам. - министър Веселин Вучков се срещна с министъра на администрацията и вътрешните работи на северната ни съседка г-н Константин Траян Игаш. Присъединяването на България и Румъния към Шенген и сътрудничество в областта на миграцията и убежището, бяха сред темите, които двамата са дискутираха. И двете страни изразиха задоволство от постигнатите критерии за членство в Шенген и продължават да работят, за да може да бъде взето справедливо решение. Двустранното сътрудничество между България и Румъния в областта на вътрешните работи е на най-доброто си ниво от последните години. Веселин Вучков и Константин Траян Игаш дадоха положителна оценка за съвместните патрули от български и румънски полицаи за охрана на обществения ред в курортните комплекси. В момента те са само в летните курорти. Българската страна изяви желание обхватът им да бъде разширен и през предстоящия зимен сезон в Банско да патрулират съвместни екипи. Двамата обсъдиха и сътрудничеството в рамките на многостранни инициативи - двете държави активно участват в регионални формати, като Център SELEC /бивш SECI /, Черноморското икономическо сътрудничество (ЧИС) и други.
По време на съвместното правителствено заседание Академията на МВР и румънската полицейска академия подписаха Споразумение за сътрудничество в областта на образованието, обучението и квалификацията на полицейски служители. Подписи положиха доц. д-р Йордан Пенев, ректор на Академията на МВР и г-н Йоан Ливиу Тъут, ректор на Полицейската академия „Александру Йоан Куза". С този документ се предвижда обмен на информация и опит относно организацията на образователната система в двете министерства, образованието, обучението и квалификацията на преподавателите в двете академии и научно-педагогическото осигуряване на образователната система. Споразумението предвижда и възможности за съвместно участие на двете академии в дейностите на Европейския полицейски колеж (CEPOL), както и в образователни проекти и програми, финансирани от ЕС и други организации.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.