• 22 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8003
  •  GBP / BGN 2.2891
  •  CHF / BGN 1.9788
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 14°C

Капон: Във Варна един от механизмите за решаване на проблема е туризмът

Капон: Във Варна един от механизмите за решаване на проблема е туризмът

Варна /КРОСС/ Туризмът, образованието на младите хора и политиката на държавата и местните власти бяха основните теми на разговора между кандидатът за президент Мария Капон, кандидатът за кмет от коалиция „ДА за Варна" Антон Луков и представители на Стопанската камара във Варна. На срещата присъстваха и кандидатите за общински съветници от листата на коалиция „ДА за Варна" капитан Димитър Димитров, Жасмина Здравкова и Красимир Кръстев.

Всеки мениджър и ръководител е по-добър политик, защото има реални представи и носи отговорност, осигурявайки работа на други хора, заяви Капон. По думите й, икономиката в страна колабира и единствените сигурни пари са от държавата и общините чрез обществените поръчки. Това обаче поражда конфронтизъм, тъй като бизнесът се опитва да оцелее. Във Варна един от механизмите за решаване на проблема е туризмът, каза още Капон. Тя обясни също, че президентът, освен представителни функции, има и тайна власт. Той има квота в определянето на ръководния състав на всички държавни органи, като Българска народна банка, Висшият съдебен съвет, Комисията за защита на конкуренцията и други. Президентът е най-мажоритарно избраният човек в страната и от него трябва да се изисква да изпълнява функциите на народен трибун, каза още Капон. За да се подобри състоянието на туризма е необходимо да се подобри състоянието на летищата и да не се гонят ниско-тарифните компании, посочиха от бизнеса.
Кандидат-кметът Луков пък се ангажира да съдейства за намаляването на туристическия данък, който във Варна е в пъти по-висок, отколкото в конкурентната община Несебър. Държавата ни харчи средства за издръжка на висшето образование, а после тези кадри, обучени у нас, отиват в чужбина, посочват още бизнесмените. Според тях, управниците не са наясно какви кадри трябва да се образоват и нямат лостове, за да ги привлекат да останат в страната. От бранша коментираха и за проблеми с обучаващите се във Висшето военноморско училище. От студентите се изисква плавателен стаж, който сами трябва да си осигурят. Повечето от тях обаче нямат възможност да го направят. Решение на проблема може да има като за стаж се използва ветрохода „Калиакра", каза кандидатът за съветник кап. Димитър Димитров. В морската столица Варна може да се осигури денонощен градски транспорт. Редица културни прояви могат да се изместят през есента, с цел да се осигури по-дълъг туристически сезон. Това е един от пътищата към превръщането на Варна в туристическа столица на България, коментира Луков. В централната част на града трябва да се наложи забрана за високото строителство. Тези и други решения за проблемите във Варна изложи пред бизнесмените кандидат-кмета Антон Луков.
След пресконференцията Мария Капон и екипът й посетиха щаба на коалиция "ДА за Варна", в която ЕНП участва, където се състоя среща с младежи, на която бяха обсъдени наболели проблеми свързани с младите хора, както и въпросът за добив на шистов газ.
По-късно днес предстоят срещи със Стопанската камара, а в късния следобед с жители на Провадия и Дългопол, за да бъдат представени кандидатите за кметове и общински съветници от ЕНП.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.