• 19 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8036
  •  GBP / BGN 2.2826
  •  CHF / BGN 1.9846
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 18°C

Данъците, които ще плащаме за доходи, взети през 2012 г., вече ще се закръглят

Данъците, които ще плащаме за доходи, взети през 2012 г., вече ще се закръглят

София /КРОСС/ Данъците, които ще трябва да плащаме за доходи взети през 2012 г., вече ще се закръглят. Спечелилите от хазарт над 5 000 лева ще са длъжни да подават декларации за доходи, въпреки че печалбите им остават необлагаеми. Хората, които са сменили работодателя си или пък са останали безработни, вече няма да са длъжни да го обявяват пред данъчните. Основните налози за доходите за догодина се запазват както досега, предаде БНР.
Закръглянето на данъка ще става към лева. Така, ако дължим 100 лева и 50 ст., ще трябва да платим 101, но ако дългът ние от 100 лева и 10 ст., плащаме само 100. реално тази промяна ще е най-полезна за онези, които имат да доплащат налози от типа на 5, 10 или 15 ст., за които дори не знаят, защото те най-често идват от грешки при закръгляне или пък от натрупване на лихви от 1 -2 ст. Така, когато поискат документ, че не са длъжници на НАП, всъщност установяват, че не е така. От догодина това ще се промени и така ще се облекчат и данъкоплатците, и администрацията при обслужването на минимални суми за внасяне или пък за възстановяване. Със задължението да се обявяват печалбите от хазарт пък се цели да се ограничат злоупотребите, най-често онези, които не могат да оправдаят луксозния си начин на живот се извиняват пред данъчните с това, че са спечелили.онези, които не са плащали в срок през годината авансовия си данък пък няма да имат право да ползват 5%-ната отстъпка по време на данъчната кампания. Това важи основно за наемодателите, тъй като за всички останали работодателят, е този, който удържа дължимото и го внася в хазната.
Предлага се още субсидиите за тютюнопроизводителите и земеделците, които са забавени от 2009 г., да останат необлагаеми.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.