• 07 Юни 2024 |
  •  USD / BGN 1.8001
  •  GBP / BGN 2.2986
  •  CHF / BGN 2.0190
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 19°C

Най-интересното преди Ливърпул-Манчестър Юнайтед

Най-интересното преди Ливърпул-Манчестър Юнайтед

София /КРОСС/ Два дни преди едно от най-големите дербита в световния футбол между отборите на Ливърпул и Манчестър Юнайтед, феновете и на двата отбора очакват сблъсъка със затаен дъх.

Несъмнено, каквото и да е състоянието на двата отбора, този мач винаги остава изпълнен със специален заряд, какъвто никой друг мач в Англия няма.

Понастоящем Ливърпул се намира на шест точки от вечния си съперник, а според мнозина, след селекцията, която направи Кени Далглиш, отборът разполага с далеч по-голяма класа от миналата година. Целта на "мърсисайдци" през този сезон несъмнено е класиране в топ 4, тъй като през тази година феновете на "Анфийлд" останаха без зрелището от европейските мачове, а една победа над Юнайтед, който вече изпревари Ливърпул по титли със сигурност ще даде необходимата доза самочувствие на футболистите и Кени Далглиш. 

В състава на Манчестър Юнайтед основната мисъл е как да заличат трите поредни загуби от вечния си съпреник като гост. Както е известно, мачът тази събота ще се играе на "Анфийлд", а в последните мачове там головата разлика е 7:2 в полза на "мърсисайдци". Съставът на "червените дяволи" показва невероятна игра от началото на сезона и е основен претендент за титлата и през този сезон. Сър Алекс направи страхотна селекция, привличайки млади играчи като Ашли Йънг и Фил Джоунс, а заедно с невероятната форма, в която се намират Уейн Рууни и Нани, отборът се превърна в много добре действаща машина. Със сигурност обаче, мачът с Ливърпул ще е много сериозен тест за тима от "Олд Трафърд", тъй като веднага след него предстои и манчестърско дерби с мултимилионната селекция на Манчестър Сити. Ето и в кои зони на терена се очакват най-големите сблъсъци:

1.Фил Джоунс срещу Луис Суарес

Луис Сураес показва с още първия си мач за Ливърпул, че е голямата звезда на отбора и в последния мач между двата тима бе основната заслуга за разгрома над Юнайтед с 3:1. Той накара двойката защитници Уес Браун и Крис Смолинг да се чудят какво правят на терена и със сигурност в събота феновете на Ливърпул ще имат огромни очаквания към него. От друга страна, защитникът на Манчестър Юнайтед Фил Джоунс показва, че е играч със стхаотно бъдеще и не напразно направи дебюта си и за националния отбор на Англия. Той е много добър в битките лице в лице с нападателите на противниковите отбори и има брилянтен поглед върху играта. Според колегите на Острова, именно той ще спира атаките на нападателите на Ливърпул и при положение, че се справи той със сигурност ще влезе завинаги в сърацата н феновете на Манчестър (Юнайтед).

2.Нани срещу Хосе Енрике

Португалското крило на Манчестър Юнайтед показва страхотна форма от началото на сезона и има 5 гола и 4 асистенции във мсички мачове на тима досега. Той със сигурност ще представлява сериозна заплаха за левия бек на Ливърпул Хосе Енрике, който показа, че вече се е адаптирал към новия си клуб след идването си от Нюкасъл и испанецът е наясно, че ако продължи със стабилното си представяне, още повече в мачове като този с Манчестър Юнайтед в събота, ще си осигури повиквателна за националния отбор на Ипания. Така че със сигурност ни очаква много интересен сблъсък Нани-Хосе Енрике

3.Джейми Карагър срещу Уейн Рууни

Нападателят на Манчестър Юнайтед безспорно е най-добрият играч във Висшата лига на Англия от началото на този сезон. Той е в основата във всички голове на  "червените дяволи" досега и с вижда, че без него Манчестър Юнайтед изпитва сериозни затруднения пред противниковите врати. Самият той в интервю днес призна, че мачовете с Ливърпул са нещо специално за него , тъй като той самият е юноша на градски съперник на "мърсисайдци" Евъртън и че на "Анфийлд" е най-трудното място за игра за него. В същото време обаче той би искал отново да донесе победния гол з атима си, както го направи през 2005 година в първото му дерби с фланелката на Юнайтед срещу Ливърпул, когато "червените дяволи" спечелиха с 1:0, а Рууни вкара във вратата, разположена пред легендарната трибуна Коп.Проблем за него биха били последните събития около баща му и червения картон в мача на Англия срещу Черна гора, след който по всяка вероятност той ще пропусне груповата фаза на Евро 2012. В същото време 33-годишният защитник на Ливърпул Джейми Карагър, който обяви, че е близо до пенсия, иска всячески да направи незабравим дввубой срещу Рууни и компания. Според мнозина, след Алан Хансен, той е най-добрият защитник в историята на клуба. Сериозен проблем за Ливърпул обаче е, че напоследък се вижда, че Кара е в много слаба форма и всички голове, които тимът допуска идват предимно от негови грешки. Ако Кени Далглиш иска Ливърпул да изпълни целите си, със сигурност през зимата трябва да се търсят подходящи заместници на бившия защитник на националния отбор на Англия.

Със сигурност сблъсъкът Ливърпул-Манчестър Юнайтед ще привлече милиони пред телевизионните екрани  и всички фенове на футбола могат да очакват един напечен и изпълнен с футболна драма сблъсък. Кой ще излези победител и кой ще триумфира на легендарния "Анфийлд", ще разберем в събота около 16:40 часа българско време. 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.