• 20 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8359
  •  GBP / BGN 2.2843
  •  CHF / BGN 2.0205
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 14°C

Кърджали домакин на Национални дни на детското изкуство "Вълшебният свят на Родопите"

Кърджали домакин на  Национални дни на детското изкуство "Вълшебният свят на Родопите"

Кърджали /КРОСС/ На 14 и 15 октомври за четвърта поредна година в Кърджали ще се проведат Национални дни на детското изкуство "Вълшебният свят на Родопите". Дните включват 2 конкурса - Национален конкурс за детска рисунка "Вълшебният свят на Родопите" и Национален пленер по фотография "Фотоприказки за Кърджали".

В конкурса за рисунка участваха над 300 рисунки от цялата страна от 24 населени места - Казанлък, София, Горна Оряховица, Бургас, Полски Тръмбеш, Попово, Ловеч, Крумовград, Ардино, Тервел, Плевен, Кърджали, Област Кърджали и др.

Пленерът по фотография ще се проведе на 14.10. и в него ще участват 11 отбора от страната и Кърджали.
Тържественото откриване и на двете изложби ще се проведе на 15.10 от 10.30 ч. в Детската картинна галерия на ОДК. Ще бъдат връчени награди за І, ІІ и ІІІ място и поощрителни награди за всяка възрастова група. Наградите ще се връчат от зам.-кмета на Община Кърджали Елисавета Кехайова.
Ще бъдат присъдени и 4 специални награди от Община Кърджали, в-к "Нов живот" ,Регионален инспекторат по образованието и Телевизия Източни Родопи - по една за всеки конкурс.
Изненадата на празника ще бъде присъствието на Слави Кадиев - на 17 г. от гр.Смолян, който спечели специалната награда на РИО. Той е участник в кръжока по краезнание към ОДК Смолян и гайдар в детско-юношески фолклорен ансамбъл "Орфей" - Смолян. Той ще поздрави със свое изпълнение на гайда всички участници.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.