• 14 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8118
  •  GBP / BGN 2.2736
  •  CHF / BGN 1.9990
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 12°C

Д-р Стефка Томова: В здравеопазването се работи с лимит на изследвания и направления за специалисти

Д-р Стефка Томова: В здравеопазването се работи с лимит на изследвания и направления за специалисти

София /КРОСС/ Здравеопазването и чистотата са сред приоритетите на д-р Стефка Томова, кандидат за общински съветник от „Другата България”. Заедно с останалите кандидати на партията, ще настояват за по- голяма чистота, ред и спокойствие в столицата.

 

Като личен лекар д-р Стефка Томова е запозната с проблемите в здравеопазването. Тя се възмущава, че пациентите нямат свободен достъп до консултативните - специализирани кабинети. В системата се работи с определен лимит изследвания и направления за специалисти. „Оттам пращаш го на специалист, преглежда го и пак го връща на личния лекар да го лекува. Трябва да се направи така със здравната карта пациента да отиде свободно и да не зависи от никой, но това се прави с много пари в здравеопазването” – заяви пред „Радио К2”, кандидатката на „Другата България”.

Чистотата – разделно събиране на боклука, което да се спазва стриктно в цветните контейнери - това е желанието на кандидатка за общински съветник. Тя се възмущава, че това никой не го спазват в столицата.

„Не може в найлоновото пликче да изхвърлиш всичко в контейнера. В чужбина батериите се събират в отделни малки контейнери, задължително, защото има глоби”. По улицата виждам счупени и разтопени контейнери за боклук, около тях е мръсно, трябва да имаме европейско самосъзнание, призовава д-р Стефка Томова.

 

Според нея, като кандидат за общински съветник е ясно, че да се разрешат проблемите са необходими средства. „Откъдето и да се търсят пари ще трябват, защото те не са достатъчни за нито едно министерство. Пари могат да се намерят от чужбина, има много хора, които милеят да се върнат в България, това е тяхната Родина, никой чужденец не се чувства добре навън”. 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.