• 20 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8036
  •  GBP / BGN 2.2826
  •  CHF / BGN 1.9846
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 20°C

„Топлофикация–София”: Готови сме да пуснем парното от понеделник

„Топлофикация–София”: Готови сме да пуснем парното от понеделник

 

София /КРОСС/ Столичната топлофикация има готовност  за поетапното масово пускане на парното в столицата от понеделник, 17 октомври 2011 г. Традиционно процесът започва от детските градини и яслите, учебните заведения, болниците, жилищни  и административните сгради, /по наредба те се включват последни като над 330 сгради общо в столицата имат работещо отопление и в момента/, съобщават от дружеството.

 

„Имаме пълна готовност и можем да пуснем парното веднага. Дали ще преминем към масово топлоподаване обаче ще решим окончателно в понеделник, когато разполагаме с официална по-дългосрочна прогноза за времето, защото въпреки студения уикенд  през следващите две седмици се очаква сериозно затопляне с температури близо до 20 градуса”, обясни Стоян Цветанов, Изпълнителен директор на Топлофикация София.

Именно наличието на метеорологична прогноза за трайно и дългосрочно застудяване е едно от изискванията в Наредбата за топлоснабдяване, за да се премине към масово пускане на парното. Другото условие е наличие на три поредни дни със среднодневна температура под 12 °С., което е изпълнено „Не искаме заради няколко студени дни да поставим всички абонати в ситуация да плащат за отопление на общи части, без реално да има необходимост за това. В същото време абонатите, които искат отопление въпреки очакваното повишаване на температурите, няма да бъдат ощетени.”, допълни Цветанов.

 

Желаещите могат да подадат индивидуално заявление до дружеството и парното им ще бъде пуснато. За целта обаче трябва да има решение на Общото събрание на етажната собственост. Припомняме, че  заявление и подписано за целта решение на общото събрание на етажната собственост могат да се подават в в деловодството на обслужващия топлорайон. Прилагането на тази процедура е изцяло в полза на клиентите и чрез нея се избягва възможността за предварително пускане на отоплението в съответната сграда по еднолично решение и без знанието и съгласието на етажната собственост.

Напомняме на всички абонати на дружеството още сега да отворят на максимална степен вентилите на радиаторите си, за да не се налага допълнително обезвъздушаване  на отоплителните тела след пускане на отоплението, както и да проверят електронните си уреди за дялово разпределение. В случай, че дисплеят им е угаснал, следва незабавно да потърсят съдействие от обслужващата ги фирма – топлинен счетоводител.

Призоваваме нашите клиенти да приключат всички ремонти по вътрешната отоплителна и топловодна инсталация и да запълнят източените инсталации. Отоплението няма да бъде включено в сградите, в които вътрешната отоплителна инсталация не е запълнена, защото това означава, че в някое жилище ремонтът все още не е приключил.

За допълнителна информация във връзка с началото на отоплителния сезон,  дружеството предоставя следните телефони:

ТР „София” – 931 49 49;

ТР „София Изток” – 970 99 32;

ТР „Земляне” – 859 01 95;

ТР „Люлин” – 934 00 80.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.