• 05 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8282
  •  GBP / BGN 2.2865
  •  CHF / BGN 2.0041
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 20°C

Евгений Дайнов: Кунева стоеше най-добре на снощния дебат

Евгений Дайнов: Кунева стоеше най-добре на снощния дебат

 

„Калфин беше уплашен, а Плевнелиев оставяше Маргарита Попова да обяснява какво е искал да каже”, каза политологът

Влaдимир Савов, Информационна агенция КРОСС


Г-н Дайнов, снощи имахме възможността да видим тримата най-рейтингови кандидати за президенти в предизборен дебат по една от националните телевизии.  С по няколко дими за всеки, как бихте оценили представянето им? 

Росен Плевнелиев влезе в два капана – да пази правителството и да изглежда все едно зависи от Маргарита Попова, която да обяснява какво е искал да каже. Това са две много фрапантни грешки. Калфин не зная защо, но изглеждаше по-уплашен от колкото по време на предишния телевизионен дебат по ТВ7. Не зная дали причината е Стефан Данаилов, който беше там и го мачкаше, според мен, или нещо подобно, но не беше във формата, в която го видяхме преди. Беше стреснат. Меглена Кунева беше по-малко остра от колкото очаквах. Тя по-скоро задаваше параметри на съгласие. 

 

Лично според Вас, кой излезе победител?

В крайна сметка съм убеден, че Кунева излезе по-добра още от самото начало, в момента в който започна да задава параметрите на съгласие. Никой не се представи блестящо, но на общия фон тя изглеждаше най-добре.  

 

В крайна сметка този дебат ще бъде ли полезен за избирателите, които все още не са решили за кого ще гласуват?

Дебатът беше горе долу това, което очаквах – заяждане на тема кой какво е направил като министър. Иначе беше полезен, защото горе-долу се видя кой за какво се бори, въпросът е че е един, а трябваше да бъдат доста повече. Един дебат избори не прави.

 

Вие лично решихте вече ли за кого ще гласувате, без да споменаваме имена?

Аз го бях решил няколко дни преди това и не си промених предпочитанията. 

 

От началото на предизборната кампания имаше няколко дебата с различен успех. Как стоят кандидатите към днешна дата и как оценявате самите кампании?

Това, което се промени от началото на кампанията е, че двете партийни машини, на ГЕРБ и на БСП, се задействаха и като едни прахосмукачки започнаха да всмукват гласове, увеличавайки подкрепата за Плевнелиев и Калфин. Това, което ние не знаем е дали онези хора, които вече не приемат ГЕРБ ще отидат да гласуват и ако да, срещу кого. 

Това което не пролича от тази кампания е, че от началото на последния месец общественото мнение постепенно се обръща срещу ГЕРБ и това не е хванато от проучванията, но ще бъде хванато на самите избори. Това ми е интересно.

 

Отчитате ли грешки в PR-стратегиите на щабовете?

Ако говорим за основните кампании, при социалистите тя е изключително стегната, подредена, бих казал блестяща. Такава кампания не си спомням БСП никога да са правили. Бих казал, че кампанията е по добра от кандидата им – стегната, насочена, проста и ясна. 

Меглена Кунева, явно поради липсата на пари и донякъде преумора, прави прилична кампания, но не толкова стегната. А пък може би не й трябва такава ударна кампания. 

Истински смешно обаче е как в момента на стартирането си се разпадна кампанията на ГЕБР. Твърди се, че са наели 36 агенции, това означава, че в щаба им работят поне 60 човека, които се настъпват един друг и никой не знае какво прави. Хаосът е пълен и това си личи. Освен това, в момента, в който разбраха, че Плевнелиев всъщност не им е най-подходящият кандидат, те го скриха. Което е фрапиращо.  ГЕРБ направиха толкова безпомощна кампания, че тя ще влезе в учебниците като пример за това как не бива да се прави една предизборна кампания. 

 

Всъщност, Вие смятате ли, че именно тримата, които видяхме снощи, наистина са най-рейтинговите кандидати, които никой от другите няма шанс да изпревари?

Един от тях ще бъде президент, това е очевидно. Много е голяма разликата между тримата и останалите. 

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Гласоподавател

Защо ще гласувам за Плевнелиев ? Защото е възпитан на труд в скромно, обикновенно учителско семейство, защото е грижовен баща на три деца, и не е от категорията на богоизбаните и специално “подготвяните” за употреба номенклатурни партийни кадри ! Защото политически не е обременен от предисторията на досегашния нечистоплътен български преход ! Защото е отговорен, енергичен, прагматичен и харизматичен ! Защото на дело е показал пред нашия народ и пред ЕС, че е можещ мениджър и стратег ! Защото не е актьор и Калфа на ДС майстора Гоце и има излъчване на доблестен човек !

16.10.2011 15:14:04

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.