• 29 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8255
  •  GBP / BGN 2.2837
  •  CHF / BGN 2.0000
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 9°C

Каролев: Въпросът не е в парите, а в умението да ги управляваш добре

Каролев: Въпросът не е в парите, а в умението да ги управляваш добре

София /КРОСС/ Изборите за мен не свършват на 23 октомври. И след този ден ще продължа да се занимавам с общинските дела и ще изкарам на бял свят всички факти за корупция в Софийската община, а те са много. Това заяви днес на среща в БТА Владимир Каролев, кандидат кмет на НДСВ за София. Втори път Каролев кани на дебат своите конкуренти от другите партии, втори път те не се явиха. Но пък граждани от цяла София дойдоха и времето не стигна да чуят от Каролев решения на своите проблеми.

Основните проблемите на София са 16, коментира Каролев и не искам да ви лъжа като всички останали кандидати. Знам решения за повечето от тях, но не за всички.

Само че зад мен стои екип, който не се е натопил в корупцията на модела Софиянски и модела ГЕРБ, които са като две капки вода. Зад мен стоят експерти и почтени хора като Любомир Дацов, направил 8 бюджета на страната, като Любка Качакова, която разбира от екология и е била Костов в центъра на София с незапомнен резултат на изборите през 2001 г. Зад мен е един уважаван актьор като Стоян Алексиев и един умен архитект като Таня Дикова. С тях ще работя за София, заяви Каролев.

Като стана кмет, след една седмица или след 4 години, първото нещо, което ще направя е да забраня политическа реклама в сгради, които са общинска собственост или са на общинска земя, коментира кандидатът на НДСВ. Ще накарам всички незаконни постройки на общинска земя да бъдат съборени от собствениците им за тяхна сметка, ще съкратя раздудатата администрация на Софийска община, ще намаля разрешителните режими за бизнеса, а незаконните режими ще премахна.

 

Каролев коментира много теми на София с направени рано сутринта снимки. Той показа знаменитата заменка на Стоичков, която струвала първоначално 300 000 лева, а след намесата на съветника от НДСВ цената стигнала 1 млн. лева. И днес се вижда запуснатата сграда в центъра на София с надпис "Детски дом Възраждане" и една зазидана врата - това е цялата инвестиция за няколко години в този имот, коментира Каролев. Добре, че НДСВ поправи закона за заменките и те спряха, допълни още той.

Предизвикан от интереса на дошлите граждани кандидатът на НДСВ изнесе купища факти със снимки и числа за вилнеещата корупция в общината: за развалената концесия за 2500 модерни спирки в София и строежа им сега на парче и по приятелска линия, за бездомните кучета, чиято кастрация струва по 100 лева на парче, а после на улицата се раждат нови кучета, за построените десетки заведения върху тревни площи или общинска земя в нарушение на всякакви закони в Студентския град, за осеметажната вместо четириетажна сграда на НИКМИ в центъра на града.

Каролев представи своите намерения да извади всяко действие на общината на светло в интернет, да помага на малкия бизнес да преодолява изкуствено поставените сега препятствия, да създаде нови правила за частните детски гради, където парите ще следват детето и общината ще подпомага не само общинските. Екипът му има идея да отделя повече пари за хората в неравностойно положение.

 

Владимир Каролев представи и визията на своята кметска кампания, в която има много интересни анимации, плакати и разбира се, изобилства от чувство за хумор и самоирония. Гласувайте с 45 за мен и ви обещавам, че не съм по празните приказки, заключи Каролев. Въпросът не е в парите, а в умението да ги управляваш добре, повтори той. 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.