• 02 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8282
  •  GBP / BGN 2.2865
  •  CHF / BGN 2.0041
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 18°C

Калфин: Бузек и Барозу ни хвалят, но не плащат социалната цена

Калфин: Бузек и Барозу ни хвалят, но не плащат социалната цена

 

София /КРОСС/  От Европа идват и ни хвалят, защото социалната цена не я плаща г-н Бузек или г-н Барозу. Това заяви кандидатът на БСП за президент на България Ивайло Калфин в предаването „На 4 очи” по Нова телевизия. И допълни, че ако един европейски премиер излезе и каже пред народа си, че ще послуша съвета на Борисов да намали пенсиите, до един час той няма да е на власт. 

По думите му в момента има две Българии – проблемите на хората нямат нищо общо с дневния ред на правителството. „Премиерът реже ленти, а ако питате хората кое е най-важното за тях, това са доходите, здравеопазването, работните места, образованието. Няма друго правителството в света, което да казва на хората "Гледайте си работата, ние с тези въпроси няма да се занимаваме", както прави нашето правителство”, коментира Калфин.

Ако по същия начин бъде внесен бюджетът за следващата година, аз бих го върнал, категоричен е той. Бих свикал едно от първите заседания на Националния консултативен съвет на тема "бедност". Бих се обръщал към парламента, бих се обърнал към нацията, допълни кандидатът за държавен глава.

Ивайло Калфин посочи, че националните приоритети трябва да бъде животът на българските граждани. „Днес ние трябва да си задаваме въпроса защо сме в ЕС”, допълни той. 

И посочи, че в България трябва да продължат да се строят магистрали, но в условия на криза те не са приоритет. „Аз говоря срещу сбърканите приоритети. В момента ние строим магистрали с пари на българския данъкоплатец. Въпросът е това ли е най-важното сега. Европейските страни направиха нещо друго – подпомогнаха вътрешното потребление. У нас се задържат само големите фирми, а малките и средните са на ръба”, каза кандидатът на БСП. 

Според Калфин, ГЕРБ не са изпълнили основното си предизборно обещание – да възстановят социалната справедливост. „В България управлението се сви до един автобус хора. За тях има справедливост, но за обикновените хора няма”, посочи той. 

На въпрос как ще работи с премиера Бойко Борисов, ако бъде избран за президент Ивайло Калфин заяви: „Ще цитирам Стефан Данаилов - с усмивка. И  очаквам същото в замяна”. „Ние или ще имаме президент, който служи за декорация или ще имаме президент, който задава въпроси”, допълни той. 

Според Калфин, ако няма кой да задава тези въпроси на премиера, „той ще катастрофира много бързо”. 

Ако ние бъдем избрани, ще бъдем избрани, за да сложим баланс и да не допускаме наново да се върне тоталитарната държава и да се подкопават основите на демократичната държава, каза още Иван Калфин.

 

Според кандидатът за вицепрезидент Стефан Данилов, правителството трябва да има още един сериозен опонент в лицето на президентската институция.

„Хората са ошашавени, все едно са пили лекарства – пълно отчаяние и никаква безперспективност. Нещо трябва да спре това”, каза той. 

„Предаван съм много пъти. Предателството към мен тръгна от 1990 г.”, каза Стефан Данаилов в отговор на въпроса дали е бил предаван. Той даде утвърдителен отговор и на питането дали е предаван от избирателите. 

/ВС/

 

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.