• 03 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8282
  •  GBP / BGN 2.2865
  •  CHF / BGN 2.0041
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 11°C

Плевнелиев: Ще бъдем партньори на правителството, не подизпълнители

Плевнелиев: Ще бъдем партньори на правителството, не подизпълнители

София /КРОСС/  Ще бъдем партньори на правителството, но не подизпълнители. Това заяви кандидатът на ГЕРБ за президент Росен Плевнелиев в предаването „На 4 очи” по Нова телевизия.  „Няма да си мълчим, защото никога не сме си мълчали”, обеща той.

Аз съм най-чистия данъкоплатец, и в България, и в Германия. Винаги съм си плащал данъците на компетентните органи, увери Плевнелиев. Той отново трябваше да отговори на въпроса защо не е сигнализирал инстуциите за поискания му преди години подкуп от общински съветници. 

„Подкуп не е имало. Иначе нямаше да ми дадат да управлявам най-голямата германска инвестиция у нас, а след това и толкова пари от еврофондовете”, каза Плевнелиев.

И допълни, че по негов адрес се говорят и други неверни неща: „Бях на среща с канцлера Меркел през времето, за което писаха че съм имал черен печат от Германия в паспорта си”. 

„Избори не се печелят с папки и буркани с пепел. Ние ще ги затворим и ще отворим пътя на младите хора”, заяви кандидатът на ГЕРБ. 

На въпрос как се е почувствал, когато е разбрал, че е вторият избор на премиера Борисов, а първият е вътрешният министър Цветан Цветанов, Плевнелиев отговори: "Фаворитът на ГЕРБ и на нейния лидер е двойката, която е пред Вас. Думите на Борисов бяха "Цветанов заслужаваше", но не че той е бил фаворит. Ние сме хората, които могат да свършат работа и получаваме подкрепата за това. Ние не сме част от политически отгледаните лидери".

Плевнелиев заяви, че очаква правителството да пресметне цената на АЕЦ „Белене” и да вземе решението дали ще я строи и от гледна точка, на енергийната ефективност. „Ако българите могат да санират панелните си жилища, това ще отпуши мноог пари в икономиката заради намалените разходи за отопление. По този начин те косвено ще забогатеят, защото за много от тях панелката е всичко, което имат”, заяви той. 

Кандидатът за президент каза още, че ще подпише законът „Попова” (от Маргарита Попова) за конфискация на незаконно придобито имущество, но само  след компетентно експертно мнение. „Има една заблуда. Абсолютно не е вярно, че ако се приеме този закон, ще има гражданска конфискация на секундата, без съд”, каза той.

Маргарита попова добави, че нейното предложение предвижда решение на съд на три инстанции, преди конфискуването на имуществото. 

Президентът е Първанов е истински политик по начина, по който действаха политиците в миналото. Аз ще надграждам това и ще продължа някой от нещата, започнати от него, защото той има своите успехи, каза още Росен Плевнелиев.

Според него, успех на Георги Първанов е това, че е подпомогнал институциите при присъединяването на България в ЕС. 

 

/ВС/

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.