• 20 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8036
  •  GBP / BGN 2.2826
  •  CHF / BGN 1.9846
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 16°C

Предстоящи събития в страната за днес

Предстоящи събития в страната за днес

 

***

София /КРОСС/ Министърът на икономиката, енергетиката и туризма Трайчо Трайков ще връчи утре, 18 октомври 2011 г., сертификат за инвестиция клас „А" на „Луфтханза Техник София" ООД. Сертификатът се издава на дружеството за проекта му „Реконструкция и разширение на база за обслужване и ремонт на самолети на Летище София" на стойност 25.5 млн. лв.

Официален гост на церемонията се очаква да бъде посланикът на Германия в България Н. Пр. Матиас Хьопфнер.

 

***

София /КРОСС/ Министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Ивайло Московски ще направи официален старт на новата система за теоретични изпити на кандидатите за водачи на МПС.

Събитието ще се проведе утре, 18 октомври 2011 г. от 10.00 ч в изпитния център на ИА „Автомобилна администрация", който се намира в сградата на Министерството на транспорта, информационните технологии и съобщенията на ул. Гурко 5 (Входът за центъра е в двора на министерството).

 

***

София /КРОСС/ На 18 октомври 2011 г., вторник, от 11 часа в пресклуб „София прес" (ул. Славянска № 29, ет.7) ще се състои представянето на информационна кампания „Обща селскостопанска политика за младите: презареждане" на Агенция "Стратегма", в партньорство с Европейския институт и Портал Европа.

В събитието ще участват Станка Делчева - програмен директор на Агенция "Стратегма", Мъгърдич Хулиян - експерт „Развитие на селските райони", Фондация Европейски институт, Тихомира Трифонова - експерт „Проучвания", Агенция "Стратегма".

 

***

София /КРОСС/ Евродепутатът и бивш външен министър на България Надежда Нейнски ще участва на 18 октомври в годишната конференция по сигурността, организирана от Федералния департамент по външните работи на Швейцария. Форумът тази година е озаглавен „Въстанията в арабския свят: между надеждите и страха". Българският евродепутат ще говори пред конференцията по темата с предизвикателствата, стратегиите и отговорите на Европа и Швейцария в района на Близкия Изток и Северна Африка.

 

***

 

Русе /КРОСС/ Министърът на труда и социалната политика Тотю Младенов ще направи проверка на Център за социална рехабилитация и интеграция „Детелина" в Борово, област Русе, утре, 18 октомври 2011 г., в 10:00 часа. Обектът е ремонтиран и e с изградена достъпна архитектурна среда за лица с физически увреждания по проект „Красива България".

 

***

Долна баня /КРОСС/ Министър Нона Караджова ще открие за експлоатация новоизградената от „ЕЛ БАТ" АД Инсталация за предварително третиране на излезли от употреба оловни акумулаторни батерии в град Долна баня.

Събитието е на 18 октомври 2011 г., вторник, от 15,00 часа, на производствената площадка на акционерното дружество в местността „Саръшеме", на около 3 км. северно от гр. Долна баня, Софийска област.

***

Монтана/ Ботевград /КРОСС/ Премиерът Бойко Борисов ще посети утре, 18 октомври 2011г. (вторник), градовете Монтана и Ботевград.

Министър-председателят ще открие трите ремонтирани корпуса на МБАЛ „ Д-р Стамен Илиев" в гр. Монтана.

Общата стойност на строително-монтажните работи възлиза на 1 600 000 лв.Средствата са осигурени от Фонд „Енергийна ефективност", като по време на ремонтните дейности е извършена топлинна изолация на стените, покривите и подпокривното пространство и изцяло е подменена дограмата на централния, инфекциозния и пневмофизиатричния корпус на лечебното заведение.

На събитието ще присъства и министърът на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова.

По-късно през деня премиерът Бойко Борисов ще открие новите пречиствателни станции за питейни води в Ботевград и село Литаково. Средствата за тях са осигурени от държавния бюджет, като за първата са в размер на 920 000 лв., а за втората - 500 000 лв.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.