• 20 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8036
  •  GBP / BGN 2.2826
  •  CHF / BGN 1.9846
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 13°C

Костов: България заприлича на Русия – страна на олигарси, на милиционерщина, на тотална диктатура

Костов: България заприлича на Русия – страна на олигарси, на милиционерщина, на тотална диктатура

 

София /КРОСС/ Навсякъде цари страх в момента. Страх от мутрите и милиционерите, от репресии. Управляващите всяват страх у хората. Това е техният принос към българските избори. Освен подкупване, има и нов елемент –брутални заплахи, сигнали в полицията и др. Това каза лидерът на ДСБ Иван Костов в интервю за Нова телевизия.

Питам се тези хора, които излязоха през 1996-1997 година, младежите, децата, които свалиха Жан Виденов и Петър Младенов, къде са те, дават ли си сметка, оглеждат ли се, виждат ли се? Искам да кажа на хората и да ги попитам на коя страна на барикадата са, заяви Костов. По думите му няма как да тръгнем напред, ако не сме свободни. Няма как да продължим и да се преборим с кризата, ако не можем да творим. Хората трябва да се огледат чия ръка целуват, добави лидерът на ДСБ. Според него България е започнала да прилича на Русия – страна на олигарси, на милиционерщина, на тотална диктатура.

Във връзка с предстоящите избори Иван Костов заяви, че има за кого да гласува.  Той призова всички български граждани да излязат и да гласуват. Ще гласувам партийно, защото съм партиен лидер. Не мога да гласувам по друг начин, подчерта Костов. „Ще дам гласа си за Румен Христов и Емануил Йорданов”, поясни Костов.  

„В момента съм на предизборна вълна, гледам дебати и интервюта и съм готов с някои изводи. Но гледам и какво се случва в страната. Навсякъде се веят сини плакати, но това не е синьото на тези, които принудиха Петър Младенов и Жан Виденов да подадат оставка, това е друго синьо. Синьото изцяло беше подменено”, подчерта Костов.

По думите му и ОДС не е онова ОДС със смелите реформатори, ОДС е на тези, които откраднаха Софийски имоти и Общинска банка; и Европейската народна партия не е същата. В дясното пространство стават много дълбоки трансформации, коментира лидера на ДСБ. Единствено и само БСП и ДПС са си същите, добави Костов.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.