• 20 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8036
  •  GBP / BGN 2.2826
  •  CHF / BGN 1.9846
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 13°C

Ивайло Московски: Работниците на пристанище "Варна" да не се притесняват за работните си места

Ивайло Московски: Работниците на пристанище "Варна" да не се притесняват за работните си места

София /КРОСС/ Към закъсалите на гара Радунци композиции на БДЖ пътуват дизелови влекачи. Обстановката в района е изключително тежка. Няма ток, контактната мрежа е паднала. Министерството няма информация за закъсали пътнически автобуси. Движението е силно ограничено, на места почти е спряло. Това заяви в ефира на БНР министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Ивайло Московски във връзка с усложнената в страната ситуация. 

Относно концесията на пристанище „Варна" транспортният министър обясни, че тя се вече се подготвя. Стартираме предконцесионен анализ, който ще даде ясна визия в какъв обхват ще бъде концесионният обект. След това е се пристъпи към концесионен анализ. Надявам се в следващата година да се случи тази концесия, каза още министърът. Той допълни, че в четвъртък предстои среща с работниците там. Ще ги изслушам, ще изложа аргументите на министерството. Надявам се да нашите аргументи да обороят техните, допълни министърът и увери, че работниците на варненския порт нямат основания да се притесняват за своите работни места.
Ивайло Московски даде повече подробности и около стартиращата днес нова  система за теоретични изпити на кандидат-шофьорите. Системата ще заработи след Нова година. Самите изпити ще започнат да се провеждат на таблети. За момента се провеждат на хартиен носител, обозначени с баркод, а проверката ще бъде изцяло по електронен път, поясни министърът. Елиминираме изцяло субективния фактор при проверка на резултатите. Това до голяма степен ще намали корупционните практики, каза още Московски. По думите му използването на таблети при шофьорските изпити няма да бъде за сметка на кандидат-шофьора. Цената е калкулирана в стойността на обществената поръчка, която е в министерството, категоричен бе той.
Очаквам да се върви в посока или окрупняване, или отпадане на някои учебни центрове. Сега ще се види кои са залагали на обучение и кои - на корупция, каза още транспортният министър Ивайло Московски.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.