• 20 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8036
  •  GBP / BGN 2.2826
  •  CHF / BGN 1.9846
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 19°C

Божидар Томалевски: Парите в бюджета от българската емиграция са повече, отколкото на европейските партньори

Божидар Томалевски: Парите в бюджета от българската емиграция са повече, отколкото на европейските партньори


София /КРОСС/ Всеки казва ще направя това, но никой не казва как – това са изводите, които си е направил Божидар Томлевски по време на първия дебат за кандидат общински съветниците в ефира на „Радио К2”. По това „Другата България” се различава от останалите партии, които са издигнали свои кандидати за кмет на София. В партийния сайт, за да не обяснява как ще го направи Божидар Томалевски, е публикувал програма от десет точки, който ще изпълни със своя екип за града. Това са десет работещи и приложими европейски практики, какъвто е и номерът на бюлетината.

В студиото на „Радио К2” кандидатът за кмет на „Другата България”, изнесе икономически показатели за това, какви приходи постъпват в бюджета на столична община. Предвидената субсидия от Европейския съюз за периода 2007- 2014 година е 16 млрд. От 2007 – 2009 година предвидената субсидия е 9 млрд. Усвоените пари в България за две година са 2 млрд. Всяка година от българите живеещи в чужбина влизат 2,5 млрд. По изчисления страната получава повече от българската емиграция, отколкото от европейските си партньори. Кой е реалния донор на икономиката – запита Божидар Томалевски всички, които могат да четат цифри. Никой от кандидатпрезидентските двойки в челото по време на телевизионните дебати не каза нищо за българската емиграция - за тези, които поддържат икономиката на България. От партия „ Другата България” са запознали всички кандидатпрезидентски двойки, с исканията на българските емигранти и никой от тях не желае да подпише техните политически искания. За премахване на рестрикциите около двойно гражданство, за превеждане на българския избирателен закон с този на Европейския съюз.

„Български граждани, които са родени тук не могат да бъдат кандидати за общински съветници, за кметове, камо ли за президент”.

От „Другата България” ще разчитат на приходите от туризма, затова те предлагат визия за развитие на парк „Витоша” като ски зона за софиянци. Сред приоритети е, развитието и на балнеотуризма, защото столицата има своето гео-стратегическо значение. Според Божидар Томалевски туризмът е този, които може да внесе средства в бюджета на столицата.

Като мениджър и кандидат за кмет той знае, че най- важното за инвестициите е бизнес климата, защото капиталът е мобилен и, ако не му хареса средата парите се изпаряват.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.