• 20 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8036
  •  GBP / BGN 2.2826
  •  CHF / BGN 1.9846
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 13°C

Митница "Столична" погна с две спецакции контрабандата на цигари

Митница "Столична" погна с две спецакции контрабандата на цигари

София /КРОСС/ Две специализирани операции срещу контрабандата на цигари проведоха за 12 часа служителите на Митница Столична. Първата операция започва в 21.30 ч. в неделя, 16 октомври, в района на гара Драгоман. Служители от отдел „Митническо разузнаване и разследване" на Митница "Столична" установяват и пресичат опит за контрабанден внос на 1 978 кутии цигари, облепени със сръбски и косовски бандероли, както и на 190 кутии цигари без бандерол. Проверката е извършена в служебен вагон от товарен влак, който е превозвал служители на БДЖ, работещи на гара Димитровград-Юг в Република Сърбия. Общо 2 168 кутии цигари са били намерени в част от служителите на БДЖ, в празни купета на вагона, както и панически изхвърлени по коловозите. Съставени са 3 акта за контрабанда и е образувано едно досъдебно производство. Работата по установяване на нарушителите продължава. Операцията е извършена само ден, след като служителите на Митница Столична задържаха на Калотина 1 500 кутии цигари, прикрепени отново под товарен влак, пътуващ от Сърбия за България. По преценка на митнически експерти става въпрос за добре организиран канал за нелегалния внос и разпространение на цигари без бандерол.
Втората операция започва в 9.30 ч. вчера, 17 октомври. Тя е осъществена от отдел „Митническо разузнаване и разследване" на Митница Столична съвместно със служители от отдел Икономическа полиция на Главна дирекция „Криминална полиция". Проведено е наблюдение на обект, използван като депо за разпространение на цигари без бандерол. При последвалата проверка инспекторите откриват в обекта 10 820 кутии цигари без бандерол. В автомобил, използван от двете наблюдавани лица, са открити още 750 кутии от същите видове цигари. По първоначалната информация, става въпрос за добре организирана схема за разпространение на цигарите в районите на пазарите в София. Лицата са задържани и по случая е образувано досъдебно производство. Работата по случая продължава.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.