• 20 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8036
  •  GBP / BGN 2.2826
  •  CHF / BGN 1.9846
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 19°C

15-годишен се самоотвлече, иска 30 000 откуп

15-годишен се самоотвлече, иска 30 000 откуп

Велико Търново /КРОСС/ Досъдебно производство по подаден сигнал за отвличане е започнато вчера в Областната дирекция на МВР във Велико Търново. 39-годишният О.О. от Бяла слатина се е подал сигнал, че 15-годишният му племенник, който учи и живее във Велико Търново, е отвлечен от маскирани лица, които искат за него откуп от 30 000 лв. Малко по-късно мъжът е получил повторно обаждане, в което е бил заплашен, че ако не даде сумата, момчето ще бъде убито.
Незабавно в РУП-В. Търново е сформирана група, която започва работа по случая. След проведените оперативно-издирвателни дейности е установено, че 15-годишното момче само е инсценирало отвличането си. Същия ден е помолило класната си от ПГАСГ „А. Попов" да го освободи малко по-рано от час. След като излиза от училище, хваща автобус за Плевен и от там негови приятели - 19-годишно момче М.М., с прякор Пимпо, и 21-годишната му приятелка Г.М. го посрещат на гарата в Плевен и с лек автомобил Опел „Тигра" отпътуват за Бяла Слатина. Докато пътуват, момчето се обажда два пъти на чичо си и обяснява, че е отвлечено от маскирани лица, които искат сумата от 30 000 лв. След като пристигат в Бяла Слатина, момчето отива в жилището на Пимпо, но след това усетило, че нещата са загрубели, уплашило се и отишло в дома на своя роднина. На нея обяснило, че било отвлечено и е много уплашено. Жената го приютила. В това време полицейски служители от РУП-Бяла Слатина влизат в дирите на Пимпо и същият е отведен в управлението за разпит. След като разбира, че приятелят му е задържан от полицията, отново се обажда на чичо си, обяснява му къде се намира и го моли да дойде, за да го прибере.
Работата по случая продължава. За инсценираното отвличане е уведомен дежурен прокурор при ВТОП.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.