• 20 Апр 2018 |
 •  USD / BGN 1.5889
 •  GBP / BGN 2.2325
 •  CHF / BGN 1.6339
 • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
 • Времето:  София 18°C

София домакин на Регионална конференция по киберсигурност и киберпрестъпност за държавите от Югоизточна Европа

София домакин на Регионална конференция по киберсигурност и киберпрестъпност за държавите от Югоизточна Европа

Първата Регионална конференция по киберсигурност и киберпрестъпност за държавите от Югоизточна Европа ще се проведе от 19 до 21 октомври в София

София /КРОСС/ Директорът на Сикрет сървис Марк Съливан, заместник помощник-директорът на службата за разследвания Джефри Ървайн и изпълнителният помощник-директор на подразделението "Киберпрестъпления - отговор и услуги" на ФБР Шон Хенри ще участват в първата Регионална конференция по киберсигурност и киберпрестъпност за държавите от Югоизточна Европа. Форумът ще се проведе от 19 до 21 октомври в хотел "Хилтън" в София. Организатори са Министерството на вътрешните работи - сектор „Компютърни престъпления, интелектуална собственост и хазарт" към ГДБОП и Международната академия за обучение по киберразследвания. Тридневната проява е под патронажа на вицепремиера и министър на вътрешните работи Цветан Цветанов. Тя ще бъде официално открита от заместник-министър Веселин Вучков и посланика на САЩ у нас Джеймс Уорлик.

Регионалната конференция е първият по рода си форум, който прави опит да срещне представители на водещи информационни и комуникационни компании, финансови организации и неправителствения сектор с ръководни служители на правоохранителните органи на държавите от Югоизточна Европа, Русия, САЩ и Украйна, работещи по противодействие на организираната престъпност и в частност - на киберпрестъпността. Проявата е част и от програмата на настоящото българско председателство на Залцбургския форум. За участие са поканени и представители на правоохранителните органи на страните-партньори - Австрия, Чехия, Унгария, Полша, Румъния, Словакия и Словения. В ролята си на наблюдатели ще бъдат представители на Европейската комисия, Съвета на Европа, SECI/SELEC, Интерпол, Европол. В конференцията ще участват звена на държавната администрация, имащи отношение към информационните и комуникационни технологии и Интернет и превенцията и противодействието на киберпрестъпленията, както и на неправителствени организации.
Участниците ще представят решения и добри практики в областта на сигурността и противодействието на киберпрестъпленията, предвидени са и закрити заседания, предназначени за представителите на правоохранителните и правоприлагащи органи.
Крайната цел на тази конференция е да се създаде платформа, която да стимулира и подпомага обмена на добри практики между правоприлагащите органи в Югоизточна Европа, да се постигне по-ефективно противодействие на киберпрестъпленията и да се подобрят механизмите за международното сътрудничество.

реклама
ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Auth

The honesty of your posting shines torhugh

26.05.2012 23:46:06

 • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
  БЪЛГАРИЯ
  ИКОНОМИКА
  ПОЛИТИКА
 • реклама
 • ОПЦИИ
  Запази Принтирай
  СПОДЕЛИ
  Twitter Facebook Svejo
  Вземи кратка връзка към тази страница

  копирайте маркирания текст

 • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2018 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.