• 14 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8116
  •  GBP / BGN 2.2747
  •  CHF / BGN 1.9955
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 14°C

Ивайло Московски даде официален старт на новата система за провеждане на теоретични изпити

Ивайло Московски даде официален старт на новата система за провеждане на теоретични изпити

София /КРОСС/ Министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Ивайло Московски днес даде официален старт на новата система за провеждане на теоретични изпити на кандидатите за водачи на МПС. Новият начин за провеждане на изпитите е поредната стъпка на Министерството на транспорта, информационните технологии и съобщенията за подобряване на безопасността по пътищата и борбата с корупционните практики. Това каза министър Ивайло Московски. По думите му системата ограничава субективния фактор и възможността за манипулиране на резултатите. Това е вторият етап на процеса след като през миналата година монтирахме камери в помещенията, където се провеждат теоретичните изпити и бяха осигурени мобилни камери за контрол на практическите изпити, каза още министър Московски.

От днес проверката на изпитните тестове ще се извършва на компютър с интернет, скенер и баркод четец, а не по шаблон както бе до сега. Всеки тест е запечатан в индивидуален плик с холограмни стикери, които се разрушават при отваряне. Всяка листовка ще бъде с различна комбинация от въпроси. Въпросите в изпитните тестове са намалени от 60 на 45 като се въвеждат повече от един верен отговор. Към всеки въпрос ще има легенда с информация колко са верните отговори. Решените листовки веднага се проверяват от мобилното изпитно устройство, което ги регистрира в системата. Кандидатите могат да се запознаят с резултатите веднага и имат възможност да ги видят на интернет сайта https://avtoizpit.com, като въведат номера от предоставения им ваучер. Автомобилна администрация дава възможност на всеки да види решения от него тест на място в изпитния център.

Електронната проверка на теоретичните изпити на кандидатите за водачи е част от цялостната политика на Министерството на транспорта, информационните технологии и съобщенията за въвеждане на електронни услуги приоритетно в сферите от голям обществен интерес - там където трябва да бъде премахната корупцията и където може да се пестят средства и време на гражданите и бизнеса. Тя е част от услугите предоставени от Електронното правителство.

Видео презентация на системата и провеждане на изпит с мобилно изпитно устройство можете да видите тук: http://www.youtube.com/watch?v=zDMF2hnpBjw.

Видео презентация на процедурата за провеждане на теоретичен изпит за придобиване на правоспособност за управление на МПС можете да видите тук: http://www.youtube.com/watch?v=8Uo01ADE7kA.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.