• 15 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8116
  •  GBP / BGN 2.2747
  •  CHF / BGN 1.9955
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 11°C

Новите услуги за мобилни разплащания помагат на банките да предлагат разплащания от следващо поколение

Новите услуги за мобилни разплащания помагат на банките да предлагат разплащания от следващо поколение

София /КРОСС/  Водещата европейска технологична компания за разплащания Visa Европа обяви пускането на мобилни разплащания от човек на човек (Visa Mobile Person-to-Person payments) и известия за извършена транзакция (Visa Alerts). Двете нови услуги са създадени, за да помогнат на потребителите да управляват средствата си и да извършват плащания от мобилните си телефони.

При представянето на двете услуги Питър Айлиф, главен изпълнителен директор на Visa Европа, каза: „Новите услуги ще осигурят на банките-членове на Visa Европа нужните средства, за да отговорят на нарастващото търсене на бързи, сигурни, удобни и иновативни начини за извършване и управление на разплащанията посредством мобилни телефони".

Питър Айлиф добави: "Начинът, по който плащаме се променя. Това се дължи на бързото развитие на новите технологии и растящата нужда на потребителите от по-гъвкави решения за разплащания. Двете нововъведения са първите от цяла поредица нови продукти и услуги, които Visa Европа ще представи през следващите месеци. Всички те имат за цел да отразят фундаменталната промяна в поведението на потребителите. Вече наблюдаваме ранното възприемане на мобилните разплащания, а през следващите няколко месеца ще видим масовото навлизане на NFC технологии, усъвършенствани услуги за лоялност и електронна търговия, и в крайна сметка пускането на нов дигитален портфейл".

Мобилни разплащания от човек на човек на Visa
Мобилните разплащания от човек на човек на Visa позволяват на регистрираните за услугата потребители да изпращат средства до всеки картодържател на Visa в Европа директно от своя мобилен телефон. Услугата е защитена от целия опит и всички средства за защита на водещата в индустрията платежна система Visa Европа. Специално разработено приложение прави лесно изпращането на пари до контакт в телефонния указател, мобилен номер или до определен номер на карта Visa - без значение дали получателят е регистриран за услугата или не.

Ползи от мобилните разплащания от човек на човек на Visa:
• Много лесни и удобни мобилни разплащания - без значение дали става въпрос за 10 евро, взети назаем от приятел, да се раздели общата сметка в ресторанта или да се изпратят пари на студент, който учи в друг град или страна.
• Не е необходимо да се открива отделна сметка.
• Същото ниво на сигурност, с което са известни всички транзакции на Visa.
• Не e нужно получателите на сумата да са регистрирани за услугата.

Известия на Visa
Известията на Visa са услуга, която известява регистрираните за нея картодържатели на Visa в реално време, когато тяхната карта е използвана за извършването на покупка или изтегляне на пари в брой. Услугата използва платежната мрежа на Visa Европа, за да обработва информацията.

Ползи от известията на Visa:
• Лесен и бърз начин за уведомяване за извършена транзакция в рамките на страната или в чужбина.
• Удобен начин за създаване на архив за извършените транзакции, без да трябва да се пази всяка отделна касова бележка.
• Защита против измами - потребителите научават моментално, когато тяхната карта бъде използвана без тяхно разрешение.

Двете услуги ще се достъпни за банките-членове на Visa Европа през октомври 2011 година.

Мобилните разплащания от човек на човек и известията на Visa са разработени от Visa Европа в партньорство с компанията Monitise. Това са първите от многото на брой услуги, които ще бъдат пуснати на пазара благодарение на това партньорство, което беше обявено в началото на 2011 година.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.