• 20 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8036
  •  GBP / BGN 2.2826
  •  CHF / BGN 1.9846
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 13°C

Митко Събев: Чрез Агенцията по вписванията се опитаха да подменят легитимното ръководство на „Петрол Холдинг" АД

Митко Събев: Чрез Агенцията по вписванията се опитаха да подменят легитимното ръководство на „Петрол Холдинг" АД

София /КРОСС/ Направен бе пореден опит от изминалата нощ, чрез Агенцията по вписванията, да бъде подменено легитимното ръководство на една от най-големите компании в България - „Петрол Холдинг" АД, чрез използването на документи с невярно съдържание. Те касаят искания за вписване на обстоятелства от фалшиви общи събрание на холдинга от 10 и от 12 часа на 29 април 2011 година, за промяна на състава на Съвета на директорите, в каквито форуми аз, като акционер с 47,5 процента в „Петрол Холдинг" АД, не съм участвал, нито съм бил уведомен и поканен под каквато и да било форма. За това алармира в писмо до изпълнителния директор на Агенцията по вписванията, зам.-министъра на парвосъдието , заместник изпълнителния директор на Агенцията по вписванията, всички длъжностни лица в агенцията, както и до медиите председателят на СД на „Петрол Холдинг"АД Митко Събев. По думите му такива общи събрания на акционерите въобще не са свиквани от единствения легитимен Съвет на директорите на дружеството и не са провеждани; респ. решенията им са нищожни, незаконосъобразни и невалидни. Защо шест месеца по-късно и точно в този момент Агенцията по вписванията се атакува с искания за вписване на неверни обстоятелства за непроведени събрания, не бих могъл да кажа. Но бих могъл да квалифицирам тези действия като натиск върху регистъра и длъжностните лица, пита Събев.
„Позволявам си да ви занимая с този казус, както и да го поставя отново на вниманието на ръководството на Търговския регистър и на медиите, поради неговата безпрецедентност - вече в продължение на година и половина лицето Денис Ершов и негови пълномощници подават доказано неверни документи в Агенцията по вписванията, разчитайки да заблудят длъжностните лица да извършат вписване по партидата на „Петрол Холдинг" АД. Абсурдът на тази ситуация може да бъде илюстриран от факта, че тези действия неколкократно бяха обявявани за незаконни от съдилищата във Варна и от Върховния касационен съд. Нещо повече - с решението на търговското отделение на Варненския окръжен съд, номер 838 от 2 август 2011 г., бяха установени документните престъпления, включително и изготвен фалшив протокол по повод друго непроведено общо събрание - от 28 юни миналата година. Тогава беше извършен първия несполучлив опит да бъда отстранен от холдинга и да бъдат подменени членовете на съвета на директорите. През юли тази година, сигнализирах прокуратурата за редица действия, свързани с манипулация на документи и подписи и апелирах да бъде направена проверка по всички случаи.
Най-точното обобщение на ситуацията е следното: едно лице, чуждестранен гражданин, месеци наред си играе със закона и с цялата държава, ощетявайки една от важните за българската икономика компании и извършвайки произвол, в който замесва длъжностни лица, институции и правоохранителни органи. И няма отговор или институция в държавата, която е в състояние да го спре. За същността на извършваните действия от лицето Денис Ершов и неговите съмишленици, говори и следният факт - последните искания до Агенцията по вписванията за вписване на неверни обстоятелства по партидата на „Петрол Холдинг"АД съдържат близо 30 документа, голяма част от които са с невярно съдържание, като тези искания са подадени посред нощ, СЛЕД 23 ЧАСА НА 17.10.2011 г.!? Това изглежда ли нормална търговска практика?
Денис Ершов и обкръжението му безнаказано се опитват всячески, през търговския регистър (и не само през него - справка: https://www.vbox7.com/login/?backto=/play:f7bbb269&parent=1&secure=1), да осъществят фирмен преврат и оглавят „Петрол Холдинг" АД и посредством него, да „превземат" всички останали дружества, числящи се в тази голяма холдингова структура.
Eдва ли има друга европейска държава, която да търпи на територията си, лице - още повече гражданин на друга държава, който да си позволява такова поведение и с поредица от фалшификации и комбинации, безнаказано да прави опит след опит да елиминира легитимното ръководство на една ключова компания, включваща в структурата си няколко публични компании и еднолично (респ. посредством „назначени" от него приближени лица) да поеме управлението на дружествата.
Задавам си и други, по-скоро риторични въпроси: Има ли връзка поредната офанзива, с бедстващото положение във Варна и неработещия Окръжен съд /на 17.10.2011 г./, респ. затруднен в работата си на 18.10.2011 г., които след редовна и основателна молба, която подадох, да постановят СПИРАНЕ НА ВПИСВАНЕТО.
Защо, според среднощните искания на адвоката пълномощник на Ершов - Теодора Олегова Йорданова, седалището на холдинга се премества в Стара Загора - вероятно има очакване, след евентуален отказ/спиране на вписването от Агенция по вписванията/, същото да се обжалва пред по-подходящ и предпочитан съд в Стара Загора, тъй като Окръжните съдилища във Варна и в София, не се оказаха достатъчно „подходящи и угодни" за целта.
Отново заявявам, че трябва да се спре този произвол!
Апелирам към всички висшестоящи държавни органи, длъжностни лица и институции да бъдат внимателни и отговорни към действията на лицето Денис Ершов, срещу когото българската държава вече е внесла обвинителен акт в Софийския съд.
Обръщам се с призив към компетентните държавни органи и институции, най-накрая да се намесят адекватно и ефективно да се възпре този все по-засилващ се натиск от страна на Денис Ершов, с цената на всякакви средства и способи, противозаконно да се превземат „Петрол холдинг" АД, „Петрол" АД, „Нафтекс Петрол" ЕООД и още десетки други дъщерни компании, осъществяващи законен бизнес в България и осигуряващи работа и доходи на хиляди служители и техните семейства", завършва председателят на СД на „Петрол Холдинг"АД Митко Събев.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.