• 16 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8056
  •  GBP / BGN 2.2785
  •  CHF / BGN 1.9957
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 12°C

Станишев даде 8 причини да не гласуваме за ГЕРБ

Станишев даде 8 причини да не гласуваме за ГЕРБ

София /КРОСС/ Лидерът на БСП Сергей Станишев даде осем причини, поради които българите не трябва да гласуват за ГЕРБ. Както самият той обясни, на пресконференция в централата на "Позитано" 20, те са формулирани от гражданите в страната при срещите му с тях, предаде репортер на Информационна агенция КРОСС.
"Нещата могат да бъдат променени. Това желание го усещам навсякъде - в градове и села. Хората се надигат. В срещите ми с тях те казват 8 причини поради, които искат промяната и ще гласуват срещу ГЕРБ", каза той.
Първата е нарастващата бедност, пряко следствие от политиката на ГЕРБ. За една година цените скочиха с 22%. 180 000 души изгубиха работата си за две години, каза Сергей Станишев.
И допълни, че управляващите пестят пари на гърба на общините. Имали сме всякакви правителства, но никое не си е позволявало да нарушава текстовете от конституцията, която казва, че България е социална държава. ГЕРБ пестят на гърба на българите - трета година няма индексация на доходите, поне да се компенсира инфлацията.
Втората причина - управляващите не градят, а грабят България. Те ограбиха резерва на НЗОК и след това казват "извинявайте, няма пари за здравеопазване". Грабят защото обещаха с 2 млрд. повече приходи, а осигуриха с 2 млрд. по-малко, посочи Станишев.
По думите му, хората ще гласуват срещу ГЕРБ и заради тяхната некомпетентност. Те ходят по общините и казват: "Мислете му, ако не гласувате за ГЕРБ няма да има пари за вашата община и кмета ви няма да го пускат в министерствата". Вижте Сливен - пълна разруха, целия град е разкопан. Видин - община с 22 млн. лв. задължения. Децата са на "герберска диета", общината е във фалит. Мога да дам още примери.
В два областни града - Сливен и Ямбол, кандидатите на ГЕРБ са с присъди, но за тях не важи, те са приятели на Цветан Цветанов.
Четвъртата причина са техните лъжи. Премиерът нали каза, че всеки ден прави по 30 км пътища. Това са близо 22 000 км за две години. Толкова е цялата републиканска пътна мрежа. Когато пътувах от Видин за Кнежа обаче закъснях за среща с избирателите един час, заради лошите пътища, разказа Сергей Станишев.
Петата причина, че лъжите, че Европа и Америка ни завиждат, заяви той.
Шестата причина, според него, засяга пряко президентския вот. Хората казват: "Не искаме президент на каишка, който ще ходи да всяко нещо до Министерски съвет да пита". Става дума за г-н Плевнелиев. Хората е искат цялата власт да се даде в едни ръце, защото властта корумпира, а абсолютната власт корумпира абсолютно".
Седмата причина, заради която хората са настръхнали срещу ГЕРБ, е страхът. При мен дойдоха хора, да ми се извинят, че са се оттеглили от листата на БСП, защото са били заплашвани, че ще изгубят работата си. Говорих и с един социолог, който ми каза, че има 66% отказ от участие в анкети, защото хората се страхуват да пуснат социолозите в дома си и да им кажат какво мислят за политическата обстановка. Хората се страхуват, но те имат право да гласуват.
Осмата причина - за първи път от 22 години сме лишени от свободата да гласуваме свободно и гласът ни да бъде отчетен честно. ГЕРБ съзнателно провеждат политика да манипулират и фалшифицират резултатите, още от създаването на ОИК. Ходят навсякъде с едни мутри и плашат хората.
Станишев обвини Цветан Цветанов, че прави оперативки на МВР и на ГЕРБ, как да манипулират изборния процес. "Те водят подмолна кампания, с огромните пари, които притежават и с всичката власт в държавата", каза той.
Лидерът на БСП каза още, че 468 000 български граждани са в забранителния списък за гласуване. Само за около 10% от тях има правни причини. Другите са попаднали в списъка заради адресните си регистрации.
Според лидерът на БСП в това число е и един български посланик в чужда страна.

/ВС/

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

Вижте Перник с 14 000 000 откраднати от БСП и техните хора вижте Мездра откраднати 1000 0000 и преведени в касата на БСП чрез ромският лидер Т.ТОМОВ.

18.10.2011 15:52:07

Анонимен

Абе това пуби тейко му що го беше уредил да ходи да учи в лондонското училище по икономика (те там не само икономика учат и затова са го и пратили де - за икономика той няма... )...Та там трябва да са имали и лекция за това, че хората могат да обработят максимално информация за 5 различни неща като две от тях мога и да се подменят...Та затова се нарича принцип: пет плюс/минус две...Къде е хукнал за осем да говори...да не говорим че в ръководството на БСП има хора дето не могат да сметната всичките комбинации на 8...Нейсе...това ни е нивото...а може и да е отсъствал от лекцията де...и това би било обяснение...иначе ще излезе , че не я е разбрал

18.10.2011 15:24:04

Анонимен

Такъв лъжец и си вярва.Но няма да гласуваме иза БСП.На мен ми се обадиха 100 човека котито казаха че ще гласуват за СИДЕРОВ.Немогли да понасят лъжите на БСП иГЕРБ!!!!!!!!!!

18.10.2011 15:17:07

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.