• 20 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8036
  •  GBP / BGN 2.2826
  •  CHF / BGN 1.9846
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 17°C

Георги Кадиев стартира стажантски програми за студенти в общината

Георги Кадиев стартира стажантски програми за студенти в общината

София /КРОСС/ Кандидатът за кмет на София от БСП Георги Кадиев се срещна със студенти, кандидатстващи по програмата за стаж в Столична община. Програмата е разработена от екипа на Георги Кадиев и ще дава шанс на завършили висшето си образование и все още обучаващи се млади хора да работят в администрацията на общината и в общинските дружества.

„Програмата е за назначаване и усъвършенстване на студенти. Възможност младите хора да видят как изглежда администрацията на Столична община отвътре, защото тя има нужда от обновяване и от млада кръв. Промяната в София идва с младите и образованите и те ще бъдат в нашия отбор", заяви Георги Кадиев.
Той обясни, че предизборният център на ул. „Позитано" 20 ще бъде притегателен за всички, които искат да минат и да оставят автобиографиите, да се наредят на опашката за стажове.
„Ако нещо ме отличава от другите кандидати за кметове, това е, че много от нещата, които съм заложил в програмата си, вече ги правя - участието на гражданите в управлението на София чрез Столичния граждански съвет, който създадохме, стажантските програми и няколко други инициативи, които сме предвидили за следващите дни", каза Кадиев.
Кандидатът за кмет уточни, че в програмата за стажове в общината могат да се включат студенти по право, финанси, икономика, политология и европеистика.
По-късно днес Георги Кадиев лично постави гумени скосения за детски и инвалидни колички пред 20-то ДКЦ в кв. „Красно село". Подобни скосения липсват при построяването на новите булеварди в столицата и затрудняват достъпа до социални зони на хора в неравностойно положение и на майки с детски колички.
Георги Кадиев измина на велосипед разстоянието от велоалеята на бул. „Цар Борис III" до Южния парк. Кадиев пое ангажимент като кмет на София да продължи вече съществуващата велоалея с нова, която да свързва бул. „Цар Борис III" с Южния парк, за да осигури безопасна среда за велосипедистите.
Обиколката на Георги Кадиев в „Красно село" продължи с посещение в общинското предприятие „Трамкар". На срещата Кадиев увери служителите, че като кмет ще положи всички усилия предприятието да продължи да работи и да ремонтира трамваи, както и да събира ноухау за производството на отделни компоненти на нови трамваи.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.