• 20 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8036
  •  GBP / BGN 2.2826
  •  CHF / BGN 1.9846
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 14°C

Бедствено положение е обявено в три общини

Бедствено положение е обявено в три общини

/КРОСС/ Бедствено положение е обявено в ямболската община Болярово, в Антоново, област Търговище, и в Бургаската община Руен. Селищата са без ток, повечето от тях са недостъпни, прекъснати са всички телефонни и мобилни връзки.


В община Руен с тежка техника се опитват да разчистят пътя до село Добра поляна, за да могат екипи на електроразпределителното дружество да стигнат до захранващ трафопост и да отстранят сериозна авария. Мъжът от село Скалак, който беше в тежко състояние е транспортиран до болницата в Айтос. Продължава работата по разчистването на Ришкия проход, където все още има неизтеглени тирове. Проходът е затворен за движение на автомобили. Остава сложна и обстановката в странджанските общини Царево, Малко Търново и Средец, където също има селища без ток. Затворен за движение е пътят Тагаревско ханче-Босна.

20 села и осем помпени станции в Добричка област все още са без ток. В цялата област е нарушено водоподаването. Достъпът до авариралите съоръжения е затруднен заради силния вятър. Само за последните 24 часа падналият дъжд в Шабла надвишава 100 литра на кв.метър. Специализираната техника трудно преминава през подгизналите ниви и наводнени пътища.

Във всички общини на Шуменска област ситуацията е тежка. Прекъснатото електрозахранване е възстановено в 20 от общо 80 селища без ток. Автобуси не се движат в посока Бургас, Смядово, Веселиново и Рижкия порход.


Бедстващи хора в Сливенския Балкан вече няма, съобщи БНР. Планинските спасители са стигнали до закъсалите в местността "Табелите" до прохода Вратник. Те ще се завърнат по домовете си заедно с изпратената техника за отблокиране на пътя.


Продължават да са без електрозахранване 12 селища в Сливенска област и вилната зона на Сливен. Цялата община Котел е без ток. Екипи на електроснабдителното дружество работят за отстраняване на авариите.

В индустриалната зона на Габрово и в част от селата електрозахранването е възстановено. Над 30 екипа с резачки разчистват пътните платна от нападалите дървета. И от двете страни на Балкана работят групи, за да се осигури проходимостта през Шипка.


Тролейбусният транспорт в самия град Габрово не се движи и пътниците се придвижват с автобуси, които все още не могат да достигнат до най-отдалечените квартали. Колите на обществения транспорт не могат да стигнат до селата. ТЕЦ-ът не е пуснал отопление и в училицата, които разчитат на централата, температурите са под нормата.


Поради непроходимост и липса на електрозахранване над 10 влака в Североизточна България са спрени от движение. "БДЖ" презаверява билетите или възстановява сумите за върнатите билети - съобщи Георги Иванов - управител на "БДЖ -Пътнически превози". Междувременно започна превозването до гара Дъбово на блокираните над 100 пътници от влака Русе-Пловдив, които престояха близо денонощие на гара Радунци.


Пак Пристанище Варна вече е отворено, но само за натоварени кораби. Скоростта на вятъра е намаляла до 12 метра в секунда. Ситуацията в морската столица вече се нормализира. Градският транспорт се движи нормално. Учебните занятия във варненските училища от утре се възстановяват.


Вече е възстановено движението по пътищата Добрич-Варна и Варна-Бургас за всички автомобили. Настилките обаче са хлъзгави.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.