• 03 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8282
  •  GBP / BGN 2.2865
  •  CHF / BGN 2.0041
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 12°C

Още през ноември може да заработи центърa за спешна помощ в Несебър

Още през ноември може да заработи центърa за спешна помощ в Несебър

Несебър /КРОСС/ Още през ноември може да заработи център за спешна и неотложна медицинска помощ на територията на Несебър, който да обслужва пациентите през нощните часове и през почивните дни. Идеята за отварянето на такъв кабинет се е появила след разговор между кандидат-кмета за община Несебър от ПП ГЕРБ Атанас Терзиев и д-р Георги Матев, изпълнителен директор на МБЛА-Бургас. Двамата са обсъдили необходимостта от адекватно и своевременно обслужване на спешно-нуждаещите се болни, с оглед намаляването на случаите с тежки и фатални последствия.

„Това, което искат хората от общината и от Несебър е да има център, който да обслужва болни 24 часа, тъй като „Спешна помощ" не може да осъществява цялата тази дейност. Именно заради това ние изпреварваме събитията, още преди да стъпим в мандат или да поемем управлението на община Несебър. Казвам съвсем отговорно, че това е един ангажимент, който поехме да изпълним и смятам, че това може да бъде факт още през ноември", увери Атанас Терзиев.

В момента пациентите са принудени при евентуални здравни проблеми да се обръщат към личните си лекари. Много от болните обаче се оплакват, че джи-пи-то им не винаги е на разположение през нощните часове и в съботно-неделните дни. Губенето на ценно време понякога усложнява и допълнително влошава възникналия здравен проблем.

„Проведохме разговор с г-н Терзиев и стигнахме до извода, че община Несебър има нужда от разкриването на кабинет за спешна и неотложна медицинска помощ във времето, когато личните лекари не са на разположение на пациентите. Имаме уверението на г-н Терзиев, че ще ни бъде осигурено помещение, което ние ще оборудваме с необходимата апарататура. Също така ще обезпечим кадрово този кабинет. Бързата и адекватна медицинска помощ са от изключителна важност за пациента. Отварянето на кабинет за спешна и неотложна помощ в Несебър ще обезпечи първичната медицинска помощ. Спешните случаи, чието състояние е животозастрашаващо-като инфаркти и инсулти, ще бъдат обслужвани веднага и при необходимост ще бъдат извозвани със специализиран траспорт до МБАЛ - Бургас за хоспитализация. Останалите случаи, изискващи неотложна лекарска намеса-като висока температура, обработка на рани, алергии, при които не се налага хоспитализация, ще бъдат обслужвани и насочвани за амбулаторно лечение при личния лекар", допълни Георги Матев, изпълнителен директор на МБАЛ-Бургас.

От тази помощ нуждаещите се несебърлии ще могат да се възползват безвъзмездно и без необходимост от медицинско направление. Това ще улесни прегледите в критични ситуации.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.