• 04 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8282
  •  GBP / BGN 2.2865
  •  CHF / BGN 2.0041
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 10°C

Младежите по-лесно може да кандидатстват за работа

Младежите по-лесно може да кандидатстват за работа

/КРОСС/ Улеснихме процедурите за кандидатстване към Агенцията по заетостта, касаещи младежите до 29 г., това обяви министърът на труда и социалната политика Тотю Младенов днес пред журналисти в Разград.

Той допълни, че по програма "Създаване на заетост на младежите чрез осигуряване на възможност за стаж" повече от 13 хиляди младежи могат да започнат стаж по специалността си веднага.

Министър Младенов обясни още, че от началото на стажантската програма, която стартира през октомври миналата година, са наети 745 стажанта. Работодателите, подали заявления за разкриване на работни места по схемата, са 624. Министър Младенов призова всички младежи, желаещи да практикуват специалността, по която са се дипломирали, да се обърнат към бюрата по труда, от където ще им бъде предоставена подробна информация и ще им бъде оказано необходимо съдействие при попълване на документацията.

Процедурите по кандидатстване са променени с цел бързо и ефективно редуциране на процента на младежката безработица в страната. Министър Младенов подчерта за пореден пореден път, че сред основните приоритети, към които се стреми не само МТСП, а и правителството като цяло, е осигуряването на заетост, адекватна на квалификациите и желанията на младежите, които искат да се интегрират на пазара на труда.

По-рано през деня министър Младенов поздрави кмета на град Борово Иван Попов за видимо успешната координация на усилията, както на общината, така и на проект „Красива България", чрез който напълно е реновинаран Центъра за социална рехабилитация и интеграция в града.

Архитект Валерия Ботева, ръководител на проекта, потвърди, че положените усилия са дали реален резултат, който се усеща най-добре от 90-те потребители на услугата.

Тя изрази надежда, че разчита на професионализма на експертите, работещи по организацията и изпълнението на проектните предложения по „Красива България", а също така и на съвместното добро и ползотворно сътрудничество между общините, МТСП и в частност проект „Красива България".

Общата стойност на обекта е 200 000 лв. Ремонтът включва подновяване на покривната конструкция, монтаж на PVC дограма, подмяна на ВиК и Ел. инсталация, монтаж на котелна инсталация за отопление и асансьор за хора с увреждания.

При изпълнението на обекта е осигурена заетост на 16 работника, в т.ч. 7 регистрирани в Бюрото по труда безработни. Реализирано е и квалификационно обучение на 10 регистрирани в ДБТ-Бяла безработни чрез провеждане на курс по специалност „Производство на кулинарни изделия и напитки" .

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.