• 17 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8000
  •  GBP / BGN 2.2782
  •  CHF / BGN 1.9913
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 13°C

МВР: Обстановката в засегнатите от снежната буря райони се нормализира

МВР: Обстановката в засегнатите от снежната буря райони се нормализира

София /КРОСС/ В засегнатите от снежната буря райони на страната, обстановката се нормализира. Пожарникари, спасители и полицаи две денонощия работиха на непрекъснат режим в областите от Източна България. Няма бедстващи хора в районите, в които ситуацията беше много усложнена от снеговалежа и бурния вятър.

 

През двата дни за оказване помощ на населението бяха включени всички налични сили от структурите на МВР в засегнатите области. В спасителните операции участваха над 1500 служители на МВР - пожарникари, спасители и полицаи. В работата на екипите беше включена тежка инженерна техника.

До 6 ч. днес са получени над 800 сигнала. Проведени са над 600 операции за оказване на помощ и спасяване на хора, спасени са над 670 души, включително 110 - от два влака на гара Радунци. Изтеглени са 137 автомобила, 64 автобуса и микробуса, 89 тежкотоварни автомобила.  Транспортирани до болнични заведения са 18 болни за хемодиализа и 5 родилки. Бедстващи хора са изведени от закъсали автобуси, влакове и леки автомобили в областите Сливен, Бургас, Шумен, Варна, Хасково. Отстранени са стотици дървета, препречили пътните платна, за да се възстанови движението. Отводнени са приземни етажи и мазета във Варненска, Добричка и Бургаска област. Териториалните структури на МВР създадоха необходимата организация за своевременно затваряне на засегнатите пътни участъци и пренасочването на движението по обходни маршрути, до възстановяването на засегнатите райони.

Продължава работата на силите на МВР и Агенция „Пътна инфраструктура” за почистване на пътищата и извличане на закъсала техника, като към настоящия момент няма необработени сигнали и данни за бедстващи хора. В община Руен не е отменено бедственото положение.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.