• 18 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8036
  •  GBP / BGN 2.2826
  •  CHF / BGN 1.9846
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 18°C

"Лукойл" инвестира 2 млрд. долара в проучване и разработка на две находища в Румънския Черноморски шелф

"Лукойл" инвестира 2 млрд. долара в проучване и разработка на две находища в Румънския Черноморски шелф

Букурещ, Румъния /КРОСС/ Румънското правителство ратифицира концесионните споразумения с консорциума "LUKOIL Overseas" - Vanco International за проучване и разработка на две офшорни находища в румънския шелф на Черно море - Ест Рапсодия и Трайдент. 

"Ние ще инвестираме около 400 милиона долара в проучването на находищата и сме предвидили още 1,5 милиарда долара за добив на нефт и газ от тях, ако открием такива", заяви Владимир Некрасов, вицепрезидент на ОАО "Лукойл", който посети Букурещ за тържествата по повод 20-годишнината на компанията.
Двата блока са разположени в акваторията на Черно море на дълбочина от 90 до 1000 метра. Разстоянието до бреговата линия е от 60 до 100 км, а най-близкото населено място на крайбрежието е гр. Сулина на делтата на река Дунав. Общата площ на лицензионните участъци е около 2000 кв. километра. Търгът за разработването им беше спечелен още през лятото на миналата година, а на 23 февруари т.г. консорциумът между "Лукойл Овърсийз" (80%, оператор) и американската компания Vanco International (20%) подписа споразуменията за проучване и разработка на находищата с Националната агенция по минерални ресурси на Румъния. С цел уточняване на геоложкия строеж на участъците, през 2012 г. е планирано провеждане на 3D-сеизмични проучвания.
За ефективното управление на проекта в Букурещ бе открит офис на "Лукойл-Овърсийз" - дружество от състава на ОАО "Лукойл", работещо в сферата на международния добив на нефт и газ. През 2010 г. „Лукойл Овърсийз" е осъществила добив на около 5 млн. тона нефт и газов кондензат и около 5,4 милиарда куб.м. природен газ, представляващи съответно 5% от общия нефтодобив и 25% от газодобива на ОАО "Лукойл". С началото на румънския си проект дружеството отбелязва 20-годишния юбилей на Нефтена компания "Лукойл".

В Румъния беше тържествено отбелязана 20-тата годишнина на ОАО "Лукойл" в присъствието на Първия Вицепрезидент на Компанията Владимир Некрасов.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.