• 16 Юни 2024 |
  •  USD / BGN 1.8303
  •  GBP / BGN 2.3227
  •  CHF / BGN 2.0514
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 28°C

Исса Ашур: Случилото се в Либия ще е символ за края на всички диктатори по света

Исса Ашур: Случилото се в Либия ще е символ за края на всички диктатори по света

София /КРОСС/ Днес е важен ден не само за Либия, но и за целия свят. Свърши епохата на Кадафи - най-големият диктатор в този свят. Щастливи сме от това събитие, защото започваме нова страница в историята ни и ще работим с всички сили. Това каза в интервю за предаването „Събота 150" новият посланик на Либия у нас Исса Рабия Ашур. Според него, това ще бъде символ за края на всички диктатори по света. Либийците няма да намерят покой, докато не бъдат заловени близките на Кадафи. Ще ги вкарат в затворите. Обещавам, че всички в затвора ще бъдат третирани добре и че либийските закони ще се спазват, категоричен бе посланикът.

Запитан дали е имало възможност Кадафи да бъде заловен жив и да бъде съден, Ашур отговори: Той сам си избра тази съдба. Още в началото на войната реши да избива невинни хора. (...) Всички очаквахме той да бъде заловен жив и да бъде изпратен в съда, за да отговаря за извършеното от него. Той уби повече от 50 хил. души, хиляди бяха ранени, хиляди са изчезналите и не се знае къде се намират в момента. Либийците се надяваха да видят Кадафи зад решетките, за да го попитат „Кой си ти, та да ни издирваш улица по улица и къща по къща? Сега ние отговаряме - дупка по дупка, ние те намерихме". Такъв е краят на всеки, който се отнася така със собствения си народ.

За отношенията между Либия и България новият либийски посланик каза: Либийският народ благодари за помощта на България. Надяваме се и в бъдеще да имаме добри отношения. Тъй като ни предстои да градим нова Либия, искам всички български предприемачи и работодатели, които имат желание да помогнат, да знаят, че са добре дошли. Ние знаем, че имаме исторически връзки с българския народ. Знам, че хиляди българи са работили в Либия и имат много хубави контакти там. Разбрах от българското МВнР, че България е готова да приеме няколко ранени либийци в български болници. Ето защо сме готови да възстановим отношенията ни и те да станат дори още по-добри. Нека да приключим с миналото и с предишните отношения с Кадафи.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.