• 20 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8036
  •  GBP / BGN 2.2826
  •  CHF / BGN 1.9846
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 16°C

"Отворено общество": Нарушения в 44% от секциите

"Отворено общество": Нарушения в 44% от секциите

София /КРОСС/ "Изборните нарушения в началото на деня бяха много, но дребни и свързани с организацията, а с напредване на вота намаляха, но станаха по-сериозни", заяви Алексей Пампоров от Институт "Отворено общество", цитиран от БНР. Нарушения са регистрирани в 44% от секциите, а броят им в София е изключително голям, допълни той.

Правихме и паралелно преброяване към края на деня. Истината е, че бяхме изключително затруднени, даже имахме съмнение, че нарочно се бавят някои секции, посочи Пампоров.

Държали сме нашите наблюдатели до 1 часа вечерта в общини като Несебър, Банско. Започнаха да броят в 12 ч., което е абсурдно. Нали разбирате, когато краят на изборния ден е в 9, три часа след това да не си започнал да броиш и да чакаш да си тръгнат наблюдателите и застъпниците, досега такова нещо не се беше случвало", подчерта той.

По думите му до 16 ч. не е имало контролиран вот. „Можем да кажем, че в секциите, които наблюдавахме, извадката беше представителна. Към края на деня контролираният вот достигна почти 13%. Имаме сигнал за една секция, където е допуснато гласуване извън тъмната стаичка. Заради това, че бяха два списъка, има хора, на които се дават бюлетини за местни избори, без да имат право на такова. По тази причина на много места изборите би следвало да бъдат касирани. Имаше и човек, който е допуснат да гласува с наказателно постановление", каза още Алексей Пампоров от Институт "Отворено общество".

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Цар Киро

Добро утро! Чак сега ли разбрахте, че се купува само циганския вот и този в малките общини! Не разбрахте ли,че и вота на ДПС е контролиран? Ще видите отново и автобусите от Турция за балотажа!

24.10.2011 12:46:28

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.