• 18 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8036
  •  GBP / BGN 2.2826
  •  CHF / BGN 1.9846
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 24°C

Безопасната поддръжка в центъра на Европейската седмица за безопасност и здраве

Безопасната поддръжка в центъра на Европейската седмица за безопасност и здраве

София /КРОСС/ Безопасната поддръжка ще бъде в центъра на Европейската седмица за безопасност и здраве при работа, която тази година ще се отбележи от 24 до 28 октомври с поредица от събития за повишаване на информираността, включващи работни срещи, семинари и изложения. Седмицата е част от кампанията за здравословни работни места, организирана от Европейската агенция за безопасност и здраве при работа (EU-OSHA) и от нейните партньори във и извън ЕС.

„Кампанията за безопасна поддръжка отбелязва рекордни нива на ангажираност на нашата общоевропейска мрежа от фокусни точки и на над 50 дружества и организации, които се присъединиха като официални партньори на кампанията", обяснява д-р Криста Зедлачек, директор на EU-OSHA. „От април 2010 г. насам кампанията е мобилизирала около 10 000 души чрез повече от сто срещи с партньори и серия от медийни дейности с цел безопасната поддръжка да бъде поставена на преден план. Ползите за организациите от това да са партньори на кампанията включват по-голяма ангажираност на служителите (43 %) и по-добри мрежови дейности (64 %)", продължава тя.
Европейската седмица ще консолидира тези дейности с много от събитията от кампанията за здравословни работни места, които са с акцент върху тази седмица.

В рамките на Европейската седмица по безопасност и здраве при работа на 24.10.2011 г. в гр. София, България ще се проведе Национална конференция на тема „Здравословни работни места. Поддържай безопасно работно място". Конференцията се организира от Министерството на труда и социалната политика с подкрепата на EU-OSHA и е насочена към подобряване на информираността, засилване ролята на превенцията и намаляване на трудовите злополуки и професионалните болести чрез представяне на добри практики.

За участие в конференцията са поканени представители на ИА "Главна инспекция по труда", на Националния осигурителен институт, на Министерството на здравеопазването, на други министерства и ведомства, както и на социалните партньори, на служби по трудова медицина и специалисти по безопасност и здраве при работа.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.