• 17 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8000
  •  GBP / BGN 2.2782
  •  CHF / BGN 1.9913
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 14°C

ОДС: Участвахме в най-лошите и опорочени избори, но отиваме на балотаж в 21 общини

ОДС: Участвахме в най-лошите и опорочени избори, но отиваме на балотаж в 21 общини

Не сме съгласни, че има нов двуполюсен модел. Има двупартиен модел - доброто и лошото БКП, които привидно играят антагонистична игра, Румен Христов е последният човек, който е виновен за ниския резултат, бламираха го отвътре

 

 

София /КРОСС/ ОДС се чувстваме ощетени от изборните резултати, заради нарушения на вота, заяви Любен Дилов на специална пресконференция за анализ на резултатите от първия тур. Имаме много откраднати гласове.
Като пример той посочи как 1400 гласа за кандидат-кмета на десницата във  Видин, били обявени за невалидни. Той щеше да бъде първи, ако не му бяха отнели тези гласове. Затова ще обжалва изборите за кмет във Видин, заяви Дилов.
Въпреки всички безобразия в изборния ден, ОДС отива на балотаж в 21 общини, а в 50 общини e 3-та политическа сила - след ГЕРБ и БСП. Гласовете за коалицията са около 100 000. През последните 20 години не е имало толкова лоша организация на изборите и подобни безобразни нарушения. ЦИК е пълна катастрофа, каза Дилов, а никой не поема отговорността за това. Единственото, което на този етап ни спира да искаме касирането на вота е разбирането, че България е в тежка криза.
Не сме съгласни, че има нов двуполюсен модел. Има двупартиен модел - доброто и лошото БКП, които привидно играят антагонистична игра, подчерта Дилов.
Десницата да вдигне очи от пъпа си и да каже ясно какво се случи.Не смятаме да се отказваме от реанимацията на десницата. Десните хора се умориха от стари лица, от разединение и скандали.
Където десницата е обединена, печели, заяви Иво Цанев. Така е в Монтана, Кюстендил, Пазарджик. Хората ни показват, че искатда сме заедно, че искат личности - чисти, компетентни, а не разединение. За три месеца ОДС успя да предложи на десните избиратели точно такива хора на повечето места и резултатите там са налице.
Тъжно е, че не успяхме да прехвърлим гласовете на ОДС от местния към президентския вот за Румен Христов, коментира Дилов. По думите му, кандидатът за президент на Съюза на десните сили Румен Христов пое вината мъжки, а той е последният човек, който е виновен за ниския резултат. Най-непочтеният удар срещу него беше нанесен от елита на ДСБ, каза Дилов. Доказателство за това е и резултатът в София, както и безспирните твърдения, че Румен Христов е кандидат на ДПС. Костов не се умори да го повтаря. Даде всички възможни знаци, че не играе за него.
Румен Христов беше бламиран и от част от хората в собствената си партия , допълни Иво Цанев. Включително и от Надежда Михайлова. В продължение на 4 месеца не му беше предоставен и кандидат за вицепрезидент от ДСБ. Казвам тези факти с болка и тъга, заяви Цанев.
От ОДС призоваваха избирателите си сами да преценят кой кандидат-президент да подкрепят на балотажа.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

син избирател

Коалицията ОДС беше нелепа! И кой се съгласи този смешник Л. Дилов да е говорител? Защо говорителя не е от СДС, като най-голяма партия? Не виждате ли че тоя говори същите думи като Корумбашев! Тоя боклук със сигурност е гласувал за Калфин!На втория тур отново ще гласува за него! А ти Мартине? И ти ли?

25.10.2011 16:31:53

Анонимен

Това беше последния път когато гласувах за СДС! Дори и да се смени ръководството отново ще дойдат поредните послушковци без визия за бъдещето и без собствено мнение! Я направо гласувайте за Калфин като на вота или направо се върнете в БСП! Кога ще се научите, че по такива въпроси трябва мнението и на редовите членове и симпатизанти на СДС? А ти, Мартине куха кратуно как можа да се коалираш с предателите на СДС – Софиянски, Бъки, Праматарски, Л. Дилов? Да, вярно е с каквито се събираш такъб ставаш! Но ти вече ги ги НАДСВИРИ! Срам си за СДС и за ЕНП!

25.10.2011 16:26:40

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.