• 18 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8036
  •  GBP / BGN 2.2826
  •  CHF / BGN 1.9846
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 23°C

Две майки изоставиха шест невръстни деца в центъра на Несебър

Две майки изоставиха шест невръстни деца в центъра на Несебър

Несебър /КРОСС/ Две майки изоставиха шест невръстни деца в центъра на Несебър в петък вечер. Най-малкото е на три годинки, най-голямото на 11. Случайни минувачи открили хлапетата, които се движели на тумба, но били доста объркани в непознатия град. Те ги видели сгушени до сграда на пощата в Несебър и се обадили в полицията. Сигналът незабавно бил подаден и до социалните.
Униформените заварили покъртителна гледка - полуголи, боси, премръзнали и прегладнели деца, които се опитват да се стоплят взаимно. Разследването установило, че Минка Христова, на 34 години от село Градец, община Котел, е майка на 5 от децата, а Мария Гобакова, на 35 години от Малко Търново, е майка на 10-годишната Копринка. Най-малкото дете се казвало Исус. Двете жени са ромки. Униформените смятат, че жените са се прехранвали с просия, но не е изключено и да са проституирали, пише "Монитор". 

По-големите разказали, че предишния ден майките им внезапно заминали, без да обясняват къде. Малките се принудили да се изхранват от кофите за боклук, а нощта прекарали по спирките.
Според шефката на социалните в Поморие Живка Осилова децата са били във видимо добро здраве и преди да ги зарежат на произвола на съдбата, все пак жените са се грижили сравнително добре за тях. Според полицаите обаче животът им е бил изложен на голяма опасност.
Майките вече са обявени за национално издирване, не се знае дали скитат из страната или са заминали за някоя от съседните държави да търсят по-добър живот.
Несебърската прокуратура вече е завела досъдебно производство срещу тях. Социалните също могат да поискат да бъдат отнети родителските права на двете майки, но според Осилова това ще стане след месец. През това време те трябва да съберат необходимата информация и да потърсят близки и роднини на шестте хлапета. В момента четирите по-големи деца са настанени в социален дом в Ямбол, а най-малките - в дом "Щурче" в гр. Средец. За случая е сезирана Агенцията за закрила на детето и Детска педагогическа стая.
Щом се намерят роднини на децата, социалните ще опитат да ги настанят за отглеждане при тях. Това е политика, коментира Живка Осилова. Семейството винаги предлага по-добра среда от социалните домове. За съжаление държавата не разполага с обобщена информация на колко родители в страната вече са отнети родителските права, задето са изоставили децата си. Просто никой не я събира.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.