• 17 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8000
  •  GBP / BGN 2.2782
  •  CHF / BGN 1.9913
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 13°C

Станишев: Близо 230 000 са недействителните бюлетини от вота за президент

Станишев: Близо 230 000 са недействителните бюлетини от вота за президент

 

София /КРОСС/ Тази нощ най-сетне ЦИК са обявили някакви резултати. Около 700 хиляди са недействителните бюлетини от вота в неделя. В избора за президент на Република България недействителните бюлетини са около 230 хиляди. Това само по себе си е небивало в цялата 20-годишна история на демократични избори в България. Това каза Сергей Станишев, лидер на БСП, в ефира на ТВ 7. По думите му това е достатъчно да се иска касиране и ръчно преброяване на резултатите. Разликата между кандидатите за президент на ГЕРБ и БСП – Плевнелиев – Калфин е около 350-360 хиляди гласа, а недействителните бюлетини са 230 хиляди.

По отношение на вота в София Станишев съобщи, че има всички основания в София изборите да бъдат касирани. „Има тотално сбъркване на нещата и най-вероятно много сериозна фалшификация”, добави Станишев. По думите на червения лидер днес юристите на партията ще се съберат и утре сутринта в 9 ч. се свиква извънредно заседание на Изпълнителното бюро на БСП, за да се реши ситуацията около изборите в страната. За страната искам да чуя мнението на юристите, но за София не виждам колебание за искане на касиране на вота, добави още Станишев. По думите му ситуацията е изключително сериозна. „Имаме сериозни основания да подозираме властта в мамене”, каза лидерът на БСП.

 

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Станислав

ГЕРБ се оляха. Искам партиите да поставят въпроса за преглед на недействителните бюлетини. Защо бюлетини са определени, като недействителни. Каква е причина за масовите "грешки" ? Политиците ни дължат такъв отговор. Как да гласувам, като не съм сигурен, че някой ще намери повод да обяви гласа ми за недействителен. Не е зачетен вота на 25% избиратели?!

27.10.2011 13:09:43

Анонимен

Ба...повече са от 230 хилядарки...Направо са си над 400 хил...И като се има предвид сегашната разлика от 375080 гласа направо са си спечелени избори за Калфин...С целувка или не обаче трябва да се има предвид, че както е в приказката: като няма майстори почват да се вихрят калфи и чираци...и се появяват горски с по-висока емоционална интелигентност и почват да ги отстрелват всичките като ловец панички на учебна стрелба

27.10.2011 11:41:47

Анонимен

Кьорав карти не играе

27.10.2011 10:29:44

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.