• 18 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8036
  •  GBP / BGN 2.2826
  •  CHF / BGN 1.9846
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 24°C

ДПС и БСП сезират главния прокурор за изборни нарушения в Смолянско

ДПС и БСП сезират главния прокурор за изборни нарушения в Смолянско

 

Доспат /КРОСС/  ДПС и БСП ще сезират Главния прокурор за недопустима намеса на чиновници в изборите и всяване на страх, със заплахи сред избирателите в Смолянска област и специално в Доспат. Това съобщиха от Движението за права и свободи.

На съвместна пресконференция в Доспат зам.-председателят на ДПС Лютви Местан, депутатът от БСП Димчо Михалевски, депутатът от ДПС Ариф Агуш и кандидатът за кмет на ДПС за община Доспат  Пламен Айвазов призоваха Главния прокурор да разследва намесата на държавни чиновници в изборния процес 

 

"Втори ден съм в Доспат и искам да Ви кажа, че и в най-лошия си сън не съм допускал, че е възможно една управляваща партия да провежда такава груба, силова, просташка предизборна кампания, пред която героите на Алеко Константинов просто бледнеят. Това, което се случва в Смолянска област, и специално Доспат, представя най-уродливите прояви за използване на държавните ресурси за предизборни цели – министри, държавни служители на регионално, национално и общинско ниво са впрегнати да правят предизборната кампания на кандидата на ГЕРБ Пържанов", заяви Лютви Местан.

Той даде и конкретни примери: "Най-грозно е по отношение на горските служители. Те директно действат като партийни пропагандатори на ГЕРБ. Затова ви каним и в деня на балотажа, тъй като на първи тур се регистрира следното: Има 12 избирателни секции и 25 горски служители, всички впрегнати в изборите, до секция - по двама горски. Защото избирателя като минава покрай тях знае, че неговият бит директно зависи от горския. В Борино като отидох и местните ми казаха: тръгнете по тази улица и да видим дали ще познаете кой е гласувал за ГЕРБ. И ми направи впечатление, че пред някои къщи има доставени дърва за огрев, пред други – не. Защото, който е гласувал за ГЕРБ си е получил дървата, а тези които си уличени, че не са гербери - не са получили дърва, с мотива, че тяхното сечище не е готово, не е пораснало още. Арогантно, грубо отношение към избирателите" заяви Лютви Местан.

 

„Обръщаме се много настоятелно към Главния прокурор това, което казваме пред медиите сега, да се приеме като наш официален сигнал за безобразията от държавни служители, които пряко участват в изборите и злоупотребяват с власт, което е грубо нарушение. Настояваме да се ангажира с разследване и освен административна, те трябва да носят и своята наказателна отговорност за своите незаконни действия, най- вече между първия и втория тур в Доспат" , апелира зам.-председателят на ДПС.

 

Депутатът от БСП Димчо Михалевски от своя страна заяви : „Действително в неделя ще трябва да изберем и да защитим демократичните принципи, които вече повече от 20 години съществуват в България и се развиват или очеваден тоталитаризъм”. Той посочи като пример случай от Златоград. „Там купуването на гласове чрез страх и плашене очевидно не е достатъчно. Само преди два дни, в присъствието на комисар Кирил Хаджихристев, зам.- областния управител Недялко Славов и кандидатът за кмет на община Златоград Мирослав Янчев, явно са взети решения, от които произтичат действия, които са грубо нарушение на закона. Един час след това започва звънене на застъпници на местната коалиция от партии, която е конкурента на Янчев, да бъдат водени в полицейското управление, което произтича по схемата: знаете ли, че това е купуване на гласове. Славов също звъни и оказва подобен натиск срещу застъпници на коалицията, ние имаме регистрирани 16 случая. Действията на изваждане на списъците с личните данни на застъпниците от ОИК е престъпление и вчера подадоха сигнал. Кой носи отговорност тези списъци да са на разположение на РУП и Недялко Славов? Ако не бъдат прекратени тези действия, ще сезираме всички право охранителни органи”, заяви Михалевски. По думите му  ГЕРБ е прекрачила всички граници и вече избора е демокрация или очевиден тоталитаризъм и мафия. 

Той обясни защо в Доспат заедно дават пресконференция ДПС и БСП: „Защото са поставени под съмнение демокрацията, когато мястото за различни партии отсъства, започваме да защитаваме конституционния ред в тази държава, ще го защитим с духа на родопчани и свободолюбивия дух на  всички българи”.

 

/ВС/

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

баш аркадаш

Като ви гледам пртивните физономий чак ми се повръща.

28.10.2011 07:54:40

аркадаш

Абе Лютви,защо не се скриеш някъде в Анадола ами мърсиш българската земя.Напълно ясно е, че предателите от БСП(БКП) ще са с вас защото те нямат морал и не признават нищо ако не е свързано с крадене на пари.Защо вие идиоти винаги мислите, че сте най- хитри и отново ще излъжете народа.Трябва вече да сте наясно, че времето ви е свършило , да подвиете опапшка и да се хванете на работа,а не само да крадете.

28.10.2011 07:52:01

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.