• 15 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8116
  •  GBP / BGN 2.2747
  •  CHF / BGN 1.9955
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 12°C

Калфин печели най-много от гласовете на българите в чужбина

Калфин печели най-много от гласовете на българите в чужбина

София /КРОСС/  Кандидатът на БСП за президент Ивайло Калфин печели най-много от гласовете на българите в чужбина, сочат данните от ЦИК. На второ място след вота в чужбина е кандидатът на ГЕРБ Росен Плевнелиев, а трета е Меглена Кунева, съобщи БНР.

За президент в чужбина са гласували общо 50 457 души, според положените подписи в избирателния списък, на базата на 100% обработени протокол-грами, които бяха изпратени от секциите в различните чуждестранни градове до Централната избирателна комисия.

От тези гласове 42,6 на сто или 20 686 гласа получава кандидатпрезидентската двойка на Левицата Ивайло Калфин - Стефан Данаилов. Малко над 31% или 15 130 гласа отиват за кандидатите на ГЕРБ Росен Плевнелиев - Маргарита Попова, а независимите Меглена Кунева и Любомир Христов са спечелили 5500 гласа или 11,3 на сто от гласовете на българите в чужбина. Далеч след тях се нареждат Сали Ибрям от партията Национално движение Единство с 5.3% и Светослав Витков от групата "Хиподил" с 2 на сто.

ЦИК обаче не публикува разпределението на гласовете на кандидатите по държави. По данни на Министерството на външните работи от понеделник, най-много българи в чужбина са гласували в Турция (около 22 000), после в Испания (към 6700) и в Съединените щати (около 2400 души).

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

муле

Надявам се че нормалните българи живеещи в чужбина не са гласували за този нещастен бдолизец, а живеещите в чужбина мутри и други подобни които благодарение на престъпната клика на БСП(БКП)станаха богати крадейки от народа и малкото което беше останало след юнашкото крадене извършено преди от бащите на сегашните БСП крадци.Не правете отново грешката която направихте с предателя Гоце(георги първанов)

28.10.2011 02:53:05

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.