• 01 Юни 2024 |
  •  USD / BGN 1.8023
  •  GBP / BGN 2.2911
  •  CHF / BGN 1.9921
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 28°C

Аню Ангелов: Имаме икономии и ще настоявам военните да получат допълнителни пари

Аню Ангелов: Имаме икономии и ще настоявам военните да получат  допълнителни пари

 

София /КРОСС/ Преструктурирането на Българската армия трябва да започне към 1 юли 2012 година и е по план. Няма никаква връзка между намалението на бюджета за армията за догодина с 10 милиона и преструктурирането на родната армия. Това каза министърът на отбраната Аню Ангелов, в интервю за БНТ. Той не даде отговор на въпроса колко военни ще бъдат съкратени. Предстои да се направи разчет, подчерта Ангелов. По думите му се запазва номиналният мащаб на бюджета. Ще запазим всички учения, няма да късаме от бойната подготовка на армията, няма да късаме и от осигуряването на мисиите, подчерта още Ангелов.

Благодарение на строгата финансова дисциплина ще завършим добре, с изключение на ВМА, която има около 80 милиона задължения, коментира Ангелов. По думите му има икономии във фонд „Работна заплата” и армията ще приключи почти без задължения. Военният министър ще настоявам военните да бъдат допълнително стимулирани. 

По отношение на бъдещия президент, който е и върховен главнокомандващ на Българката армия, Аню Ангелов каза: Сигурен съм кой ще бъде следващият върховен главнокомандващ. Очакванията ми са следните – да бъде диалогичен, да оценява всички мотиви, да използва много по-широко военната експертиза, която е налице в Министерството на отбраната”, добави Ангелов и поясни, че ще предложи да няма съветник по военната сигурност. „Президентът трябва да се вслушва, защото все пак това е човек, който не е в тази система и винаги, когато дава своето мнение, трябва да е сигурен, че то съответства на дадената ситуация”, заяви още Аню Ангелов. 

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.