• 20 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8036
  •  GBP / BGN 2.2826
  •  CHF / BGN 1.9846
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 13°C

Плевнелиев: Вотът на българите е истински

Плевнелиев: Вотът на българите е истински

 

София /КРОСС/ Имаше организационни неуредици, това е факт. Ако има доказателства за подмяната на вота на българския избирател, трябва да се представят факти. Вотът на хората е истински, резултатът е явен и очевиден. Това каза Росен Плевнелиев, кандидат за президент, издигнат от ГЕРБ, в интервю за БНТ. От ефира Плевнелиев призова хората да отидат и да гласуват тази неделя. „В неделя ще е по-лесно. В неделя отидете, упражнете правото си на глас”, добави той.

На въпрос дали ГЕРБ ще понесе политическата отговорност около хаоса, който се случи на 23 октомври, Плевнелиев обясни, че със сигурност трябва да се търси отговорност, да се тегли чертата и да се види кой, защо и как е допринесъл за хаоса. По думите му обаче трябва да е ясно, че за първи път се правят избори 2 в 1. „В неделя ще има по-стройна организация”, добави Плевнелиев.

Във връзка с предстоящия балотаж в неделя, който е между Плевнелиев и кандидата на БСП Ивайло Калфин, кандидатът на ГЕРБ коментира, че българските граждани трябва да преценят както е постигнала ПП ГЕРБ за две години или това, което е постигнала тройната коалиция. В неделя българите ще избират между Калфин - Доган и една европейска България, подчерта Плевнелиев.

По отношение на това как би привлякъл хората, гласували на първи тур за Меглена Кунева, Росен Плевнелиев заяви: „Имаме много допирни точки с тезите, които изложи г-жа Меглена Кунева”. 

 

На въпрос дали очаква сините да се присъединят към него на балотажа, Росен Плевнелиев каза, че призовава всички в дясното пространство да дадат гласа си. „Дори и хора с леви убеждения ще гласуват за нас”, добави Плевнелиев и поясни, че не очаква никаква подкрепа от националистите и най-вече от техните лидери.

По отношение управлението на президента Георги Първанов, Плевнелиев каза, че то си има своите успехи и неуспехи. 

 

Росен Плевнелиев заяви, че няма да води антируска политика. Ще бъда прагматичен президент. „Моята посока не е изток, моята посока е запад”, добави още кандидатът за президент на ГЕРБ.

  

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.