• 14 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8118
  •  GBP / BGN 2.2736
  •  CHF / BGN 1.9990
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 9°C

За втори път катаджии взеха книжката на 20-годишния Ангел Рашков

За втори път катаджии взеха книжката на 20-годишния Ангел Рашков

 

Стара Загора /КРОСС/ Старозагорските пътни полицаи за втори път отнеха книжката на 20-годишен шофьор. Свидетелството за управление на МПС на 20-годишния А.Р. от Стара Загора е отнето по време на проверка, когато контролните органи констатирали, че представеният от него документ за завършено образование е неистински. Той е издаден през 2008 г. от основно училище в Раднево, но полицаите установили, че А.Р. никога не е учил там.

Проверката е осъществена в резултат на искането на А.Р. за връщане на свидетелство му за управление на МПС, отнето от служителите на сектор „Пътна полиция” – Пловдив за шофиране след употреба на алкохол с концентрация до 1.2 промила, след като вече е бил санкциониран за подобно нарушение по административен или съдебен път.

Въз основа на съдебното решение на Пловдивския районен съд, издаденото наказателно постановление за налагане на глоба в размер на 1 300 лв. и лишаване от право да управлява МПС за срок от 16 месеца, както и втората глоба в размер на 300 лв. спрямо него, се отменят.

А.Р. – с адресна регистрация, но пребиваващ в Катуница, поискал от сектор „Пътна полиция” – Стара Загора отнетата книжка да му бъде върната, но в резултат на изяснените обстоятелства за неистинността на свидетелството за основно образование, на А.Р. е връчена Заповед за прилагане на принудителни административни мерки, свързани с изземване на шофьорската книжка.

20-годишният А.Р. е задържан в срок до 24 часа, като по случая е образувано досъдебно производство.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

Навсякъде пише Ангел Рашков, а вие с инициали!Да не го обидите ли???

28.10.2011 18:23:37

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.